Dienos skaičius – 333. Tiek rinkėjų išreiškė savo valią (0)

Publikuota: 2023-02-28 Kategorija: Politika
Dienos skaičius – 333. Tiek rinkėjų išreiškė savo valią
Miglė Dambrauskaitė / Rokiškio savivaldybės rinkimų komisijos narių laukia sunkus darbas.

Šiandien prasidėjo išankstinis savivaldos ir tiesioginių merų rinkimų balsavimas, kuris vyks dar trečiadienį ir ketvirtadienį nuo 7 val. iki 20 val. savivaldybių patalpose. Dalyvauti juose kviečiami rinkėjai, kurie sekmadienį – rinkimų dieną – negalės atvykti į rinkimų apylinkę, tad savo valią gali pareikšti iš anksto.

Rokiškyje pirmoji išankstinio balsavimo diena praėjo ganėtinai ramiai. Iš viso per 13 valandų savo valią išreiškė 333 rinkėjai. Besibaigiant dienai, Rokiškio savivaldybės rinkimų komisijos pirmininkė Aldona Burdinavičiūtė sakė, kad balsuoti rinkosi ne tik Rokiškio rajono gyventojai, bet ir kitų savivaldybių rinkėjai.

„Pirmasis rinkėjas, atėjęs išreikšti savo valią, šiandien buvo Varėniškis. Iš viso balsavo 12 rinkėjų iš kitų rajonų. Daugiausia – Vilniaus, du – Kauno“, – skaičiavo komisijos nariai.

Anot jų, dieną rinkėjų srautas buvo ganėtinai tolygus, o šioks toks intensyvumas buvo jaučiamas pietų metu. Didesnio rinkėjų aktyvumo komisija tikisi ketvirtadienį, kai į Rokiškį turgaus dieną atvyksta nemažai rajono gyventojų.

A. Burdinavičiūtė sakė pažeidimų balsavimo metu nefiksavusi, tačiau sulaukusi daugybės skambučių ir klausimų, dėl nevardinių kvietimų balsuoti: „Rinkėjus šiek tiek glumina tai, kad dabar kvietimai balsuoti yra nevardiniai: visai šeimai vienas kvietimas. Žmonės klausia, kodėl, gyvendami, pavyzdžiui, trise, gavo tik vieną lapelį. Todėl dar kartą noriu priminti rinkėjams, jog vardiniai lapeliai einantiems balsuoti nebuvo dalinami. Einant balsuoti tereikia turėti dokumentą, kuriame yra Jūsų asmens kodas ir nuotrauka. Tai, netgi, nebūtinai turi būti pasas ar asmens tapatybės kortelė.“

Dalintis naujiena
Rašyti komentarą

Rekomenduojami video