Danguolė Kondratenkienė grįžta vadovauti poliklinikai (21)

Publikuota: 2019-09-17 Kategorija: Politika
Danguolė Kondratenkienė grįžta vadovauti poliklinikai
„Rokiškio Sirena“ archyvo / Danguolė Kondratenkienė antrą kartą laimėjo konkursą Rokiškio PASPC direktorės pareigoms užimti.

Baigėsi bevaldystės Rokiškio pirminės asmens sveikatos priežiūros centre (PASPC) metas. Konkurse į centro direktoriaus pareigas dalyvavo trys kandidatai. Nugalėtoja tapo ankstesnio mero Antano Vagonio iš pareigų atleista PASPC direktorė Danguolė Kondtratenkienė.

Nugalėti padėjo patirtis

Į PASPC direktoriaus postą kandidatavo trys asmenys: 32-ejų vilnietis gydytojas, 28-erių panevėžietė, dirbanti sveikatos apsaugos sistemoje, bei buvusi šio centro direktorė D. Kondratenkienė.

Kandidatus vertino komisija, vadovaujama rajono mero Ramūno Godeliausko. Be rajono savivaldybės Juridinio ir personalo skyriaus vedėjos Reginos Strumskienės, taip pat buvo Utenos, Kupiškio, Zarasų specialistai: savivaldos ir sveikatos apsaugos sistemos darbuotojai.

Kaip pasakojo D. Kondratenkienė, jai laimėti konkurse padėjo ilgametė darbo praktika centre bei direktorės darbo patirtis. Būtent tai, jos manymu, ir buvo didžiausias pranašumas prieš konkurentus. Visi trys kandidatai pristatė centro veiklos planus, atsakinėjo į komisijos klausimus.

Jautė didelę atsakomybę

Pašnekovė neslėpė: apsispręsti ir dar kartą bristi į tą pačią upę buvo nelengva. Buvo juntama didžiulė atsakomybė. „Daug žmonių dėjo viltis, kad aš laimėsiu. Jei ne didžiulis kolektyvo palaikymas, tikrai būčiau nedalyvavusi konkurse“, – sakė D. Kondratenkienė.

Ji neslepia: PASPC suformuota puiki komanda. Tokia – džiaugsmas ir pasididžiavimas kiekvienam vadovui. Vienintelis trūkumas: užsitęsęs tarpuvaldis įstaigoje. „Tačiau net ir tokiu atveju malonu matyti, kaip tęsiami mano pradėti darbai. Kalbu apie vieną projektą, kurį kartu rengėme. Išnagrinėtas jis, kaip sakoma, iki menkiausių siūlų galiukų. Ir kai buvau atleista, jaučiausi tarsi mama, kuri pagimdė kūdikį, bet jį auginti atidavė svetimiems“, – sakė D. Kondratenkienė.

Didžiulis pliusas yra milžiniškas kolektyvo palaikymas: ir tada, kai vyko jos atleidimo peripetijos, ir dabar. Pašnekovė neslepia: didžiuojasi centro žmonėmis, jų gebėjimu dirbti. „Man nereikia paklusnių šuniukų ir kavos virėjų. Kavą aš pati moku išsivirti. Man reikia komandos, žmonių, kuriais galiu pasitikėti“, – savo nuostatas įvardijo D. Kondratenkienė.

Ji neslėpė: šie metai buvo sunkūs. Ir dėl peripetijų dėl atleidimo, ir dėl ligos, ir dėl skaudžių asmeninių netekčių. Tačiau dabar vėl ateina ramybės ir darbų metas.

Atleido bendražygę

„Rokiškio Sirena“ primena, kad D. Kondratenkienė sausio 18 d. buvo atleista į PASPC direktorės pareigų. Pretekstu tuometiniam merui A. Vagoniui ją atleisti buvo Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos sprendimas, kad Danguolė Kondratenkienė, 2018 metais nustojusi eiti Rokiškio rajono savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojos pareigas ir nepraėjus vieneriems metams įsidarbinusi VšĮ Rokiškio pirminės asmens sveikatos priežiūros centre direktoriaus pareigose, pažeidė Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymo 18 straipsnio nuostatas.  Kitaip sakant, nepraėjo vadinamasis „atšalimo laikotarpis“. Įdomu tai, kad komisija neliepė merui atleisti direktorės. Jis galėjo pasirinkti ir kitą nuobaudos būdą: nesuteikti aukštesnių pareigų, neskirti premijų. Meras pasirinko sprendimą atleisti direktorę.

Ją palaikė PASPC kolektyvas, ne kartą buvo rengiami jo susitikimai su rajono politikais, kolektyvo atstovai kalbėjo rajono taryboje.

Įdomu tai, kad A. Vagonis dalyvavo mero rinkimuose, D. Kondratenkienė buvo aktyvi jo štabo narė. Ji neslėpė įdėjusi daug pastangų, kad A. Vagonis laimėtų tuos rinkimus. Pašnekovė mano, kad skandalas dėl jos atleidimo buvo viena iš priežasčių, dėl ko A. Vagoniui nepavyko tapti meru antrajai kandencijai.

Kovo pabaigoje konkursą PASPC direktoriaus pareigoms užimti laimėjo Pavlius Gaigalas, tačiau konkursas buvo sustabdytas. Priežastis, dėl ko P. Gaigalas negalėjo užimti šio posto – ta pati, kaip ir D. Kondratenkienei: nepraėjęs vadinamasis „atšalimo laikotarpis“.

Kada D. Kondratenkienė planuoja užimti direktorės pareigas? Ji sakė, kad reikia palaukti apie porą savaičių, kol bus gauta Specialiųjų tyrimų tarnybos pažyma.

Dalintis naujiena
Rašyti komentarą

Rekomenduojami video