Baigėsi išankstinis balsavimas (0)

Publikuota: 2023-03-02 Kategorija: Politika
Baigėsi išankstinis balsavimas
Miglė Dambrauskaitė / Rinkimuose savo balsus jau atidavė 1 tūkst. 395 rinkėjai.

Baigėsi tris dienas vykęs išankstinis savivaldos ir tiesioginių merų rinkimų balsavimas. Savo valią Rokiškio rajono savivaldybėje veikusiame balsavimo punkte iš anksto pareiškė 1 tūkst. 395 asmenys.

Pirmasis – varėniškis

Rokiškyje trys išankstinio balsavimo dienos praėjo ganėtinai ramiai: nefiksuota jokių pažeidimų, o rinkėjų aktyvumas augo palaipsniui. Rokiškio savivaldybės rinkimų komisijos pirmininkė Aldona Burdinavičiūtė sakė, kad vos keletui asmenų prireikė pastabos, jog visą balsavimo procedūrą atliktų balsavimo kabinoje. Prie balsadėžių šias tris dienas aktyviau rinkosi vyresnio amžiaus žmonės.

Pirmąją išankstinio balsavimo dieną (antradienį) per 13 valandų savo valią išreiškė 333 rinkėjai.

Antrąją dieną rokiškėnai buvo šiek tiek aktyvesni ir į rajono savivaldybę atvyko 486 asmenys.  

Ketvirtadienį, paskutiniąją dieną, savo balsus atidavė 576 asmenys.

Per tris balsavimo dienas rinkimų komisijos nariai išdavė 1 tūkst. 395 balsavimo biuletenių.

Kitų savivaldybių rinkėjai

A. Burdinavičiūtė sakė, kad balsuoti rinkosi ne tik Rokiškio rajono gyventojai, bet ir kitų savivaldybių rinkėjai.

„Pirmasis rinkėjas, antradienio rytą atėjęs išreikšti savo valią, buvo varėniškis. Iki ketvirtadienio vakaro balsavo 48 rinkėjai iš kitų rajonų. Daugiausia – Vilniaus“, – skaičiavo komisijos nariai.

Pasak pašnekovės, antrosios išankstinio balsavimo dienos vakare komisiją pasiekė Rokiškio psichiatrijos ligoninėje balsavusiųjų asmenų vokai. Iš viso gydymo įstaigoje balsavo 127 asmenys, bet tik 7 – Rokiškio savivaldybės. Likusieji 120 balsų keliaus į skirtingas šalies savivaldybes.

Ragina atlikti pilietinę pareigą

Komisijos pirmininkė sakė sulaukusi daugybės skambučių ir klausimų, dėl nevardinių kvietimų balsuoti, todėl rinkėjams dar kartą primena: „Rinkėjus šiek tiek glumina tai, kad dabar kvietimai balsuoti yra nevardiniai: visai šeimai vienas kvietimas. Žmonės klausia, kodėl, gyvendami, pavyzdžiui, trise, gavo tik vieną lapelį. Todėl dar kartą noriu priminti rinkėjams, jog vardiniai lapeliai einantiems balsuoti nebuvo dalinami. Einant balsuoti tereikia turėti dokumentą, kuriame yra Jūsų asmens kodas ir nuotrauka. Tai, netgi, nebūtinai turi būti pasas ar asmens tapatybės kortelė. Todėl balsavimas tapo dar paprastesnis.“

Rinkimų diena – kovo 5-oji, sekmadienis.

 

 

Dalintis naujiena
Rašyti komentarą

Rekomenduojami video