Artėjant Seimo rinkimams, Rokiškio rajone sumažėjo viena rinkimų apylinke (1)

Publikuota: 2020-07-07 Kategorija: Politika
Artėjant Seimo rinkimams, Rokiškio rajone sumažėjo viena rinkimų apylinke
„Rokiškio Sirena" nuotr. / Laikrodis

Artėjant rudenį vyksiantiems Seimo rinkimams Rokiškio rajone sumažėjo viena rinkimų apylinke. Tokį sprendimą priėmė Vyriausioji rinkimų komisija, atsižvelgdama į Rokiškio rajono savivaldybės administracijos direktoriaus teikimą.

Patvirtinus Seimo rinkimų apylinkių ribas Antanašės rinkimų apylinkė prijungta prie Obelių rinkimų apylinkės.

Pasak Rokiškio rajono savivaldybės administracijos atstovės Aldonos Burdinavičiūtės, taip nuspręsta, atsižvelgiant į tai, kad Antanašės rinkimų apylinkė yra labai netoli Obelių miestelio, o pačios patalpos nepritaikytos neįgaliesiems, kaip to reikalauja įstatymas. Kitų patalpų įrengti rinkimų apylinkę nėra.

„Šį klausimą derinome su seniūnais. Rinkėjams dėl to neturėtų kilti nepatogumų, kadangi rinkimų dieną bus teikiamos pavėžėjimo iki rinkimų apylinkės paslaugos. Obeliuose yra dvi rinkimų apylinkės“ - sakė A. Burdinavičiūtė.

Sėlos rytinė rinkimų apygarda pagal rinkėjų skaičių jungia 50 rinkimų apylinkių. Rokiškio rajono savivaldybės teritorijoje yra 37 rinkimų apylinkės, Kupiškio – 12, Zarasų – 1.

Rytoj paskutinė diena, kai turi būti sudarytos apygardų rinkimų komisijos, išrinkti jos nariai bei paskirtas pirmininkas.

 

Dalintis naujiena
Rašyti komentarą

Rekomenduojami video