Apie trys dešimtys žmonių prie Seimo reikalauja neįsileisti migrantų (1)

Publikuota: 2021-07-13 Kategorija: Politika
Apie trys dešimtys žmonių prie Seimo reikalauja neįsileisti migrantų
Rokiškio Sirena nuotr. / Žmonės

Apie trys dešimtys žmonių prie Seimo reikalauja į Lietuvą neįleisti iš Baltarusijos nelegaliai atvykstančių migrantų.

Mitingą antradienį surengė neparlamentinė partija Nacionalinis susivienijimas ir sambūris „Pro Patria“.

Jo dalyviai laikė plakatus „Ne – invazijai į Lietuvos valstybę“, „Nelegaliems migrantams – nusikaltėlių statusą“, „Prieglobsčio prašymų nepriimt“, „Bilotaitę lauk“.

„Ilgiau nei mėnesį į Lietuvą neribotai plūstant Lukašenkos atvežtiems nelegaliems migrantams, Lietuvos valdžia imituoja dėmesį problemai ir tikisi nuraminti žmones butaforiniu jos sprendimu. Sukviesta neeilinė Seimo sesija, o joje pažadėta priimti sprendimą statyti tvorą su spygliuota viela. Tačiau niekas iš valdančiųjų nesako nė žodžio apie svarbiausią dalyką – migrantų neįsileidimą“, – teigta organizatorių pranešime.

Nacionalinio susivienijimo lyderis Vytautas Radžvilas tvirtino, kad Lietuva turi pasiųsti pasauliui žinią, jog neteisėtų migrantų ji nepriima.

„Vienas sustabdymas jėga prie tos pačios sienos nuvilnytų per pasaulį, ir Lietuvos Vyriausybė galėtų pasakyti aiškiai ir atvirai, kad ji nelegalių migrantų nepriims, pasakyti: prašau nekeliauti, jeigu keliaujate būsite atsakingi. Tai yra politinės valios klausimas“, – žurnalistams sakė politikas.

Jis tvirtino, kad išeitis būtų migrantus sodinti į kalėjimą už neteisėtą sienos kirtimą, o paskui deportuoti.

„Šaudyti nebūtina, yra daugybė priemonių, pradedant vandens patranka“, – teigė V. Radžvilas.

Anot jo, Lietuva turi būti atvira, svetinga šalis, bet negali būti pereinamasis kiemas.

Nacionalinio susivienijimo lyderis tvirtino, kad žmogaus teisių gynimas yra tapęs vienu galingiausių pasaulio pertvarkymo arba socialinės inžinerijos įrankių. 

„Toks tariamų žmogaus teisių principas sovietmečiu lėmė, tai, kas vyksta, noriu pasakyti, mes jau matėme sovietmečiu ir prieš tai sukilome, kad latviai, kazachai, kiti tapo mažumomis savo pačių žemėmis“, – sakė jis.

„Jeigu vadinamoji migracija yra didesnio masto, iš principo neįmanoma jokia integracija. Migrantui pasiekus tam tikrą ribą pradeda formuotis paralelinės visuomenės, tai yra abėcėlinės politikos istorijos tiesos“, – kalbėjo V. Radžvilas.

Iš viso šiemet pasienyje su Baltarusija sulaikyta 1716 neteisėtų migrantų. Lietuvos pareigūnai teigia, kad tai – organizuota Baltarusijos režimo hibridinė ataka prieš Lietuvą. 

Dėl to Vyriausybė yra paskelbusi ekstremalią situaciją.

Minskas tvirtina migrantų Baltarusijos teritorijoje nebestabdantis dėl ES sankcijų.

Dalintis naujiena
Rašyti komentarą

Rekomenduojami video