Apie laisvas darbo vietas praneš visuomenei (5)

Publikuota: 2019-07-03 Kategorija: Politika
Apie laisvas darbo vietas praneš visuomenei
„Rokiškio Sirena“ archyvo /

Rajono taryba nusprendė, kad nuo šiol bus skelbiama visuomenei apie laisvas vietas savivaldybės reguliavimo sričiai priskirtose įmonėse ir įstaigose. Rajono tarybos nariai mano, kad tai suteiks daugiau skaidrumo.

Apie laisvas valstybės tarnautojų vietas ir taip skelbiama. O štai apie vairuotojų, valytojų, sargų ir kitas laisvas vietas savivaldybei priklausančiose įmonėse ir įstaigose iki šiol nebuvo skelbiama. O tokios darbo vietos paklausios dėl įvairių priežasčių: stabilumo, griežto įstatymų bei Darbo kodekso laikymosi, nekalbant jau apie laiku mokamą atlygį bei socialines garantijas.

Klausimą pristatęs vicemeras Tadas Barauskas aiškino, kad šiuo metu savivaldybės žinioje esančiose įmonėse ir įstaigose yra apie 1300 darbo vietų. Per metus darbuotojų kaita jose – apie 100 žmonių.

Rajono tarybos nariai domėjosi, kodėl reikia dubliuoti Užimtumo tarnybos, kuri skelbia apie laisvas darbo vietas Rokiškio rajone, darbą, kaip bus skelbiami tokie pranešimai.

Prie šio sprendimo pridedamame darbo tvarkos apraše numatyta, kad savivaldybės reguliavimo sričiai priskirtos įstaigos/įmonės vadovas arba jo įgaliotas asmuo – darbdavys – pagal pridedamą formą elektroniniu paštu savivaldybe@post.rokiskis.lt turi informuoti savivaldybės administraciją apie esančią neužimtą darbo vietą, nurodyti pareigybės pavadinimą, darbo pobūdį, pretendentui įsidarbinti keliamus kvalifikacinius reikalavimus, terminą, iki kada priimami prašymai, mėnesinį darbo užmokestį (atskaičius mokesčius), kontaktinę informaciją. Darbdaviai pateikia informaciją savivaldybės administracijai likus ne mažiau kaip 14 kalendorinių dienų iki numatomos kandidatų užimti darbo vietą prašymų ir dokumentų pateikimo pabaigos. Ši nuostata negalioja, kai Darbdavys ketina sudaryti su darbuotoju terminuotą darbo sutartį ar įdarbinti pakaitinį darbuotoją trumpesniam nei trijų mėnesių laikotarpiui. Savivaldybės administracijos direktoriaus paskirtas atsakingas darbuotojas, gavęs informaciją iš darbdavio, paskelbia ją savivaldybės interneto svetainės skiltyje apie Savivaldybės įstaigose / įmonėse esamas neužimtas darbo vietas.

Rajono tarybos nariai naująją tvarką vertino palankiai: tai daug darbo neužims, tačiau įneš daugiau aiškumo ir skaidrumo į savivaldybės įstaigų veiklą. Už sprendimą balsavo visi 24 rajono tarybos nariai.

Dalintis naujiena
Rašyti komentarą

Rekomenduojami video