Anykščiai naujagimiams dovanoja kraitelius, Rokiškis kol kas – knygeles (1)

Publikuota: 2019-06-25 Kategorija: Politika
Anykščiai naujagimiams dovanoja kraitelius, Rokiškis kol kas – knygeles
Anykščių rajono savivaldybė / Anykštėnams skirti kūdikio kraiteliai.

Šiomis dienomis Anykščių savivaldybė sugalvojo dovaną šiemet mažylių susilaukusioms rajono šeimoms: dovanoja kraitelį, pažymėtą Anykščių simbolika. Rokiškio rajone gimusių mažylių šeimoms mūsų savivaldybė jau porą metų dovanoja knygeles. Ar Rokiškis neketina pasekti savivaldybių, dovanojančių kraitelius, pavyzdžiu?

„Man labiau patinka tų savivaldybių praktika, kurios moka vienkartines pinigines išmokas. Nes formuojant krepšelius kyla daug diskusijų ir nepasitenkinimo dėl jų turinio ir kokybės. Manau, mes neturėtume atsilikti nuo kitų savivaldybių“, – „Rokiškio Sirenai“ komentavo meras Ramūnas Godeliauskas.

„Rokiškio Sirena“ primena, kad kūdikių kraitelių idėja gimė Suomijoje. Ten kiekviena gimdyvė išlydima su kūdikio kraiteliu, kurio dėželė pirmuosius vaiko gyvenimo mėnesius gali būti naudojama kaip lovytė. Dėžėje yra patalynės, mažylio aprangos ir kitų būtinų priemonių už maždaug 140 Eur. Gimdyvė gali pasirinkti, ar ji ims kraitelį, ar jo ekvivalentą pinigais. Pastarąjį renkasi labai mažai gimdyvių. Daugelis pasirenka gauti dovaną vaikui skirtais daiktais.

Dalintis naujiena
Rašyti komentarą

Rekomenduojami video