A. Dulkys: dalis asmenų stiprinančiąja COVID-19 vakcinos doze galės skiepytis po mėnesio (2)

Publikuota: 2021-11-10 Kategorija: Politika
A. Dulkys: dalis asmenų stiprinančiąja COVID-19 vakcinos doze galės skiepytis po mėnesio
Rokiškio Sirena nuotr. / Skiepai

Asmenys, kuriems po pilnos vakcinacijos nuo COVID-19 nesusidarė pakankamas imunitetas, sustiprinančiąja COVID-19 vakcinos doze galės skiepytis jau po keturių savaičių, sako sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys.

Anot jo, bendrai gyventojams galimybė skiepytis sustiprinančiąja doze bus sutrumpinta nuo dabar esančių šešių iki keturių mėnesių – tai įsigalios nuo lapkričio 17-osios, jam pasirašius atitinkamą operacijų vadovo sprendimą.

„Dar daugiau: sudarome galimybę asmenims, kuriems yra nesusidaręs imunitetas, kad jie, pasitarę ir turėdami šeimos gydytojo siuntimą, galės tai padaryti po 28 dienų, įvertinant jų asmeninę sveikatos situaciją“, – sakė A. Dulkys. 

Vyriausybė trečiadienį iš esmės sutarė dėl kelių pakeitimų, susijusių su galimybių pasu, galutiniai sprendimai turėtų būti priimti posėdyje pirmadienį.

A. Dulkys akcentavo, kad iš galimybių paso bus išbraukti greitieji antigeno testai – norint gauti dokumentą, bus galimas tik PGR testas, jis galios nebe 48, o 72 valandas.

Taip pat numatoma, jog galimybių paso nuo gruodžio pabaigos reikės jau nuo 12 metų – šiuo metu šio dokumento prekybos ir kitose viešose vietose reikalaujama iš 16-mečių ir vyresnių.

Nuo gruodžio 1-osios galimybių pasas galios terminuotai – 7 mėnesius, norint jį pratęsti, bus būtina stiprinančioji vakcina.

Statistikos departamento duomenimis, iki šiol mažiausiai viena vakcinos doze paskiepyta per 1,8 mln. žmonių, pilnai vakcinuota – 1,6 mln., dar beveik 118,9 tūkst. pilnai paskiepytų gyventojų yra gavę ir sustiprinančiąją vakcinos dozę. 

Dalintis naujiena
Rašyti komentarą

Rekomenduojami video