Lengvai paruošiami užkandžiai laisvalaikiui (0)

Publikuota: 2020-04-07 Kategorija: Laisvalaikis
Lengvai paruošiami užkandžiai laisvalaikiui
worldrecipes.eu nuotr. / "Žydinti" duona

Kiekvienas turime nusistovėjusias alaus gėrimo tradicijas. Jas sudaro mėgstamas alus, mėgstami užkandžiai prie alaus ir nusistovėjusios progos, kada skanauti alų. Tačiau, nors dažnai ir yra taip, kad kiekvienas iš mūsų geriame vieną ar kelias mėgstamas alaus rūšis ir prie alaus užkandžiaujame tai, kas labiausiai tinka ir patinka, kaskart ateina tas metas, kai norisi išbandyti kažką naujo. Tad, jei šiuo metu kaip tik yra tas momentas, kai norisi naujų skonių, siūlome pasigaminti keletą lengvai paruošiamų užkandžių prie alaus.

 

Krekeriai

Ingredientai:

0,l l pieno,

3 šaukštai aliejaus,

130 g kvietinių miltų,

1 arbatinis šaukštelis sodos,

1,5 arbatinio šaukštelio druskos,

1,5 arbatinio šaukštelio cukraus.

Piene ištirpiname druską ir cukrų. Miltuose išmaišome sodą. Į pieną supilame miltus su soda ir gerai viską išmaišome. Kai jau maišyti nebeišeina, masę pradedame minkyti rankomis. Gerai išminkytą tešlą dvidešimčiai minučių įdedame į šaldymo kamerą. Iš šaldiklio išimtą tešlą plonai iškočiojame ir būsimus krekerius supjautome pageidaujama forma. Supjaustytus tešlos gabaliukus dedame į skardą ir kepame 180 laipsnių temperatūroje apie 15-20 minučių.

 

Kepta duona su česnaku

Ingredientai:

kepalas nešviežios kvietruginės duonos,

galvutė česnako,

druksos.

Puode arba keptuvėje įkaitiname aliejų. Įdedame kelias riekeles duonos. Duoną kepame kaskart pavartydami tol, kol ši įgaus šviesiai rudą atspalvį. Kol iškepta duona atvės, nusilupame česnako skiltutes. Ant lenetelės padedame aliejuje iškeptos duonos riekę, ją gausiai apibarstome druska ir įtriname česnako skiltute. Šią procedūra atliekame su abiejomis riekės pusėmis. Toliau šiuo būdu padruskiname ir įtriname visą išsikeptą duoną. Nepamirškite, kad duona bus skanesnė, jei kruopščiai įtrinsite ne tik riekės centrą, bet ir kraštelius.

 

Šaltai rūkyti lašiniai

Turtbūt nėra lietuviškesnio užkandžio prie alaus, kaip rūkyti lašiniai. Sniego baltumo lašiniai su raudonomis liesos mėsos juostelėmis, traški odelė ir kvapą gniaužiantis nuo rūkymo į mėsytę įsigėręs dūmo kavapas. Naujausiais moksliniais tyrimai nustatyta, kad lašiniai yra ne tik skanus, bet ir sveikas maistas. Lašinius prie alaus galima supjaustyti plonomis, vieno kąsnio juostelėmis ir patiekti tiesiog ant pjaustymo lentutės. Lašinius galima papuošti per pusę perpjauto svogūno galva ar keliais žalių svogūnų laiškais.

 

Keptas varškės sūris

Ingredientai:

1 varškės sūris,

grietinė,

kelios skiltelės česnako,

2 valg. š. aliejaus,

aitrieji pipirai,

juodieji pipirai,

druska.

Marinatui paruošti reikės sutrinti česnaką, į sutrintą masę įdėti 2 valgomus šaukštus aliejaus, pagal skonį įberti druskos, juodųjų pipirų ir žalių smulkiai supjaustytų aitriųjų pipirų. Masę gerai išmaišome. Su pasiruošta mase įtriname varškės sūrį ir paliekame marinuotis nuo poros iki kelių valandų. Išsimarinavusį sūrį dedame į foliją ir, kad išlaikytų drėgnumą, iš abiejų pusių aptepame grietine, gerai užlankstome folijos galus ir įdedame į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepame apie 20 minučių. Po 20 minučių iš orkaitės išimame sūrį, atlankstome foliją ir leidžiame sūriui dar pakepti kol šis gražiai apskrus. Atvėsintą ir juostelėmis supjaustytą sūrį galima patiekti kaip aštriai sūrų užkandį prie šalto alaus.

 

Užs. 0988.

Dalintis naujiena
Rašyti komentarą