„Vaidiname žemdirbiams“ be rudens nesulauksime? (1)

Publikuota: 2021-02-15 Kategorija: Kultūra
„Vaidiname žemdirbiams“ be rudens nesulauksime?
„Rokiškio Sirenos“ nuotr. / Vaiva Baltrūnaitė-Kirstukienė teigia, kad festivalio repertuaras paruoštas 90 proc.

Vasaris rokiškėnus džiugindavo akivaizdžiu kultūrinio gyvenimo pakilimu: anksčiau tokiu metu kultūra besidomintys žmonės jau kruopščiai studijuodavo festivalio „Vaidiname žemdirbiams“ repertuarą, vykdavo varžytuvės, kad tik spėti gauti populiaresnių spektaklių bilietų. Šiemet Rokiškio teatrų festivalio, pasak Kultūros centro direktorės Vaivos Baltrūnaitės-Kirstukienės, be rudens nėra ko tikėtis.

Repertuaras jau sudėliotas
Kultūros centro kolektyvas neslėpė, kad sudėtingoje situacijoje, teikdami festivalio projekto paraišką, konkrečių datų nenumatė. „Rokiškio Sirena“ primena, kad festivalio pradžios data variuojuodavo nuo Vasario 16-osios iki kovo pirmųjų dienų. Festivalis įprastai baigdavosi kovo pabaigoje. Pernai, dėl karantino jis buvo nutrauktas anksčiau laiko, likus maždaug savaitei iki pabaigos.
Tiek kultūros žmonės, tiek rajono vadovai neslėpė, kad tikėjosi, jog festivalis pavasarį įvyks. Tam ruoštasi. Orientacinė data šiemet buvo balandžio 5-6 d. Deja, jau dabar akivaizdu, kad per pusantro mėnesio taip pakeisti epideminę situaciją, kad būtų galima rinkti pilnas sales žiūrovų, nepavyks. „Niekas negalvojo, kad tiek ilgai išliks toks sergamumas ir toks griežtas karantinas. Bet nieko pakeisti negalime, laukiame“, – sakė V. Baltrūnaitė-Kirstukienė.
Pašnekovė atvira: netgi jei iki numatyto laiko ir būtų leisti kokie nors kultūriniai renginiai, tai akivaizdu, kad tik nedideliam žiūrovų kiekiui, išlaikant didžiulius atstumus salėje. O dėl 50 žiūrovų joks teatras, deja spektaklio rodyti nevažiuotų.
Paklausta, koks buvo planuojamas šiemetinis repertuaras, V. Baltrūnaitė-Kirstukienė neslėpė: sudėliota jau 90 proc. repertuaro, suplanuota žiūrovams parodyti 18 spektaklių.
Ankstesniais metais būdavo ir po 20-22 spektaklius, šiemet, atsižvelgiant į aplinkybes, buvo planuota jų mažiau. O ir patys spektaliai rinkti kompaktiškesni.

Vasarą neverta nė pradėti
Akivaizdu, kad festivalis pavasarį nebeįvyks. Visiškai karantino ribojimų, tikėtina, ne vasaros neatlaisvins. O vasarą skelbti festivalį, pasak pašnekovės, neverta: žmonės džiaugsis poilsiu, atostogaus. Taigi, anksčiausia data, kurios galima tikėtis, pati rudens pradžia.

Dalintis naujiena
Rašyti komentarą

Rekomenduojami video