Tradicija laiminti gyvūnėlius – ir šiemet (2)

Publikuota: 2021-09-30 Kategorija: Kultūra
Tradicija laiminti gyvūnėlius – ir šiemet
„Rokiškio Sirenos“ nuotr. / Šv. Pranciškaus Asyžiečio diena į Rokiškio bažnyčią kviečia naminių gyvūnėlių šeimininkus.

Spalio 4-ąją minima šv. Pranciškaus Asyžiečio diena. Rokiškio šv. apaštalo evangelisto Mato parapija tęsia gražią tradiciją – tikintieji kviečiami atsinešti palaiminti savo augintinius. Dekanas Eimantas Novikas „Rokiškio Sirenai“ sakė, kad augintiniai bus laiminami spalio 4-ąją 18.30 val., bažnyčios šventoriuje po vakarinių šv. Mišių.

Pastarųjų kelerių metų patirtis rodo, kad rokiškėnai – ir dideli, ir maži – noriai naudojasi proga palaiminti savuosius gyvūnėlius. Dauguma jų – tradiciniai: daugiausia atvedama šunelių, kiek mažiau atsinešama kačių, yra buvęs vienas kitas dekoratyvinis triušelis. Egzotinių: vorų, gyvačių ar kitokių roplių kol kas tikintieji laiminti į Rokiškio šv. apaštalo evangelisto Mato bažnyčią nėra atnešę.


Tradiciškai būdavo palaiminami ir gyvūnų globėjų atnešti augintiniai, kuriems ieškoma šeimininkų.
Ši graži tradicija Rokiškyje tęsiama nuo 2016 m.


Šv. Pranciškus Asyžietis laikomas gyvūnų globėju. Manoma, kad XII a. pabaigoje -XIII a. pradžioje Italijoje gyvenęs šventasis ne tik labai mylėjo, globojo gyvūnus, bet ir turėjo Dievo dovanotą galią su jais susikalbėti. Ne veltui minima, kad šventasis savo pamokslus sakė ne tik žmonėms, bet ir sparnuočiams.

Dalintis naujiena
Rašyti komentarą

Rekomenduojami video