Susitikimų kelias: AŠ – JIS (video) (2)

Publikuota: 2021-04-02 Kategorija: Kultūra
Susitikimų kelias: AŠ – JIS (video)
„Rokiškio Sirenos“ nuotr. /

Didysis Penktadienis: Kristaus kančios istorija. Ar tai tik istorija? Ar šiandien viso pasaulio katalikų bažnyčiose einamas Kryžiaus kelias yra tiesiog dramatiškas pasakojimas. Ar visgi tai TikĖjimas nuo vienos stotelės prie kitos?

Ką reiškia keturiolika Kryžiaus stočių šiandieniniam žmogui? Ar šiandien, praėjus beveik dviems tūkstančiams metų, tapome kitokie, nei ano meto politikai, teisėjai, minia? Ar jie savęs nelaikė tokiais pat teisiais, inovatyviais, laisvais, apsišvietusiais, kokiais mes save laikome? Kunigo Andriaus Šukio, Leliūnų, Pakalnių parapijų, uteniškių žmonių lūpomis keliami amžinieji klausimai: ką reiškia smerkti, teisti, parklupdyti žodžiu ar abejingumu? Ar kasdienybės informaciniame triukšme dar begirdimas Dievo balsas? Ar Kryžiaus kelio istorija vis dar įkvepia mus nešti kasdienos atsakomybių, pareigų, pasirinkimų naštą? Iš kur semtis jėgų patiriamiems išbandymams atlaikyti?

Kryžiaus kelias ir kviečia ieškoti atsakymų į klausimus apie save, savo pasirinkimus, savo santykį su savimi, aplinkiniais, Viešpačiu. Lai Didžiojo Penktadienio tylos metas ir būna Kelias pas Tą, kuris yra Kelias, Tiesa ir Gyvenimas.

Dalintis naujiena
Rašyti komentarą

Rekomenduojami video