Saugi aplinka autizmo spektro bei kalbos ir komunikacijos sutrikimų turintiems lankytojams (0)

Publikuota: 2021-05-12 Kategorija: Kultūra
Saugi aplinka autizmo spektro bei kalbos ir komunikacijos sutrikimų turintiems lankytojams
Juozo Keliuočio viešosios bibliotekos nuotr. / Biblioteka nuo šiol tampa dar labiau atviresnė ir labiau draugiška vieta visiems, nepaisant mūsų skirtumų ir įvairumo

Rokiškio rajono savivaldybės Juozo Keliuočio viešosios bibliotekos vaikų ir jaunimo skyriaus duris jau kurį laiką puošia išskirtinis ženklas – spalvota dėlionė „Biblioteka visiems“. Skirtingos elementų spalvos ir jų susijungimas rodo gebėjimą priimti vieniems kitus, nepaisant mūsų skirtumų ir įvairumo bei simbolizuoja bibliotekos ketinimą didinti savo paslaugų prieinamumą įvairią negalią turintiems žmonėms, skatinti visuomenės informuotumą ir ugdyti toleranciją.

Vaikams su autizmo spektro sutrikimais būdingas jautrumas ir reakcija į sensorinius dirgiklius, tad vaikų ir jaunimo skyriuje yra parengtos ir įdiegtos priemonės, palengvinančios šių žmonių lankymąsi bibliotekoje. Vizualinę socialinę istoriją, plakatą, taisykles galima rasti bibliotekos interneto svetainėje www.rokiskis.rvb.lt.

Biblioteka nuo šiol tampa dar labiau atviresnė ir labiau draugiška vieta visiems, nepaisant mūsų skirtumų ir įvairumo. Maloniai laukiame atvykstant!

 

Vaikų ir jaunimo skyriaus vedėja

Aušra Žukauskienė

Dalintis naujiena
Rašyti komentarą

Rekomenduojami video