Salų dvare – Mažosios Lietuvos kultūros sostinės atidarymo iškilmės (0)

Publikuota: 2024-02-18 Kategorija: Kultūra
Salų dvare – Mažosios Lietuvos kultūros sostinės atidarymo iškilmės
Kristinos Ramanauskaitės nuotr. / Šešioms bendruomenėms įteiktos simbolinės dovanos – žibintai

Šeštadienį Salų dvaro sodyboje vyko Kamajų – Mažosios Lietuvos kultūros sostinės atidarymo šventė. Renginio organizatoriai ir svečiai dalinosi lūkesčiais ir palinkėjimais, kad šis įvertinimas, tuo pačiu ir įpareigojimas dar labiau sustiprintų vietos bendruomenes.

Vienas iš penkių

Kamajai – vienas iš  penkių miestelių, kuriems šiais metais suteiktas Mažiosios kultūros sostinės titulas. „Jaudina ir įpareigoja pasirinkta kultūros sotinės kryptis „Kartos–kartu“. Gera žinoti, kad šiuos metus gyvensime mūsų kraštui būdingomis šventėmis ir tarpušvenčiais, tiesime kartų bendrystės tiltus, auginsime pasididžiavimą savo krašto kultūra“, – skelbdami Mažosios kultūros sostinės atidarymą sakė renginio vedėjai.

Iniciatyva nuo 2015-ųjų

Mažųjų Lietuvos kultūros sostinių programa, kuriame siekiama stiprinti tradicijas, praturtinti kultūrinį gyvenimą regionuose  gyvuoja jau aštuonerius metus. Programą inicijavo Lietuvos kaimo  bendruomenių sąjungą, partneriai – LR Kultūros ministerija, Lietuvos savivaldybių asociacija bei Lietuvos savivaldybių seniūnų asociacija. Pirmąja Mažąja Lietuvos kultūros sostine 2015 m. paskelbti Naisiai, iki šių metų  mažosiomis kultūros sostinėmis yra tapę 75 kaimai bei miesteliai.

Įteikė žibintus

Rokiškio rajono meras Ramūnas Godeliauskas simbolinius Mažosios kultūros sostinės atidarymo žibintus įteikė šešioms seniūnijos bendruomenėms: Aukštakalnių, Kalvių, Verksnionių, Salų, Kamajų ir Duokiškio. Sveikindamas renginio dalyvius linkėjo ieškojimų, bendrystės ir kūrybos, tai, kas sukurta, nuspalvinti dar ryškesnėmis spalvomis, nebijoti atrasti naujų pažinčių, šiltesnės bendrystės nežiūrint į amžių, socialinę padėtį ar gyvenamąją vietą.

Rokiškio rajono savivaldybės administracijos Komunikacijos ir kultūros skyriaus vedėja Irena Matelienė drąsino ir palaikė kamajiškius dar prieš miesteliui tampant tituluota sostine. Savivaldybės atstovė atidarymo renginyje vylėsi, kad tuomet seniūnės Linos Zolubienės pasiūlyta kryptis ir idėja skatinti skirtingų kartų žmones daugiau susieiti kartu, padės kamajiškiams tapti viena šeima nežiūrint pavardžių. 

Programa šeimoms

Kamajų bendruomenės pirmininkė Jolanta Vygėlienė  pristatė programą „Kartos-kartu“, pabrėžė, kad šių metų renginiai – tradiciniai ir nauji – yra labai susiję su šeimomis.

Po oficialios dalies Salų dvare skambėjo eilės iš muzika, programą „Išdainuoa- išmylėta“ parengė aktorius Vytautas Rašimas, Vismantė Vasaitytė (sopranas), Raimonda Janutėnaitė (mecosopranas) ir Nijolė Baranauskaitė (fortepijonas).

 

Dalintis naujiena
Rašyti komentarą

Rekomenduojami video