Salų dvaras kviečia į „Atviras dienas kaime“ (0)

Publikuota: 2024-05-13 Kategorija: Kultūra
Salų dvaras kviečia į „Atviras dienas kaime“
Rokiškio Sirena nuotr. / Salų dvaras

Jau septynerius metus iš eilės Lietuvoje organizuojamos „Atviros dienos kaime“. Jų metu kviečiama apsilankyti įvairiose sodybose, dvaruose, bendruomeninių centrų įsikūrusiose kaimo vietovėse. Ne pirmus metus iš eilės šioje akcijoje dalyvauja ir Salų dvaro kultūros ir laisvalaikio rezidencija.

Kur mes?

Salų dvaras įsikūręs didžiausioje Lietuvoje gyvenamoje ežero saloje, į kurią žvelgiant iš paukščio skrydžio matomi Lietuvos valstybės kontūrai. Dalinai atnaujinti klasicistinio stiliaus dvaro rūmai, šalia dvaro - įspūdingas parkas, kuriame ir 1888 m. neogotikinė, atnaujinta medinė Salų Šv. Kryžiaus bažnyčia.

Gamtos prieglobstis

Šiuo metu čia savo įsikūrusi Rokiškio tautodailininkų sąjungos Salų dvaro kultūros ir laisvalaikio rezidencija. Šimtmečius gyvuojantis dvaras turi didžiulį parką palei ežero pakrantę, kurioje galima sutikti įvairių gyvūnų – stručių, alpakų bei žalčių. Pastarieji mėgsta atsivėsinti po dvaro pamatų akmenimis, o saulėtą dieną išlenda pasišildyti saulės spinduliuose.

Gausybė edukacijų

Dvaro erdvės autentiškos, kuriose vyksta įvairios edukacijos tiek vaikams, tiek suaugusiems. Tapybos šokoladu edukacijoje galėsite išmėginti savo rankos miklumą ir nutupdyti piešinį unikalioje šokolado plytelėje.

Kadangi Salos netoli Rokiškio, o dvaras irgi priklausė šio miesto dvariškiams, vykdoma ir unikalaus morkų šokolado gamybos edukacija. Juk RoKIŠKIS – mėgsta morkas.

Saldainių „Karvutė“ edukacija – „Nuo karvės iki karvutės...“ ne tik išsivirsime Rokiškio krašto vizitine kortele esančius saldainius, bet ir sužinosime jų atsiradimo istoriją.

Turime ir dvi edukacijas su bičių vašku: natūralaus bičių vaško žvakių liejimo bei natūralaus bičių vaško ir kavos tirščių kompozicinis kūrinys. Pastarosios edukacijos idėja atvykusi iš tolimojo Vietnamo ir yra unikali visoje Lietuvoje.

Mėgstantiems kavą siūlome espresso saldainių gamybos edukaciją – „Kava kišenėje“.

Vaikams draugiškas restoranas

Dvare veikia restoranas, kuriame padavėju dirba robotukė katytė „Bella“, kuri ne tik pristato maistą, bet ir bendrauja su mažaisiais dvaro lankytojais.

Lankytojų laukiame kasdien, 10-18 valandomis, o norintieji gali užsisakyti gido paslaugą ar likti nakvoti dvare įrengtuose kambariuose.

Gegužės 17-19 dienomis dvaro lankymas nemokamas, edukacijoms taikomos 10 proc. nuolaida.

Daugiau informacijos:

Internetiniame puslapyje – https://saludvaras.lt/

„Facebook“ – https://www.facebook.com/saludvarokulturosirlaisvalaikiorezidencija

Edukacijoms būtina išankstinė registracija.

Tel. nr.: +370 605 57502

El. paštas.: info@saludvaras.lt

Organizatorių inf.

 

 

Dalintis naujiena
Rašyti komentarą

Rekomenduojami video