Rokiškio trečiojo amžiaus universiteto dalyvių įspūdžiai apie praėjusį klasikinės muzikos koncertą-diskusiją „Nuo džiazo iki klasikos“ (0)

Publikuota: 2023-11-23 Kategorija: Kultūra
 Rokiškio trečiojo amžiaus universiteto dalyvių įspūdžiai apie praėjusį klasikinės muzikos koncertą-diskusiją „Nuo džiazo iki klasikos“
Rokiškio TAU prie Rokiškio švietimo centro dalyvės nuotr. / Rokiškio TAU prie Rokiškio švietimo centro prie Rokiškio švietimo centro dalyviai

Spalio 26 d. Rokiškio krašto muziejuje vyko Rokiškio trečiojo amžiaus universiteto prie Rokiškio švietimo centro dalyvių tapybos ir keramikos darbų parodos apibendrinimas, o po to Rokiškio TAU dalyviai ir Rokiškio miesto gyventojai klausėsi koncerto „Nuo džiazo iki klasikos“.

Praėjo beveik mėnuo, tačiau kiekvieną kartą, pagalvojus apie susitikimą su smuikininku Gediminu Dalinkevičiumi bei pianistu Povilu Jaraminu, norisi šypsotis. Tai buvo daugiau nei koncertas, nes į kiekvieno kūrinio atlikimą klausytojai buvo „įvedami“, vyko paskaita-diskusija. Regis žinomos ir neginčijamos tiesos buvo pateikiamos aiškiai, įtikinamai, paprastai ir, žinoma, muzikaliai. Smuikininkas klasikinę muziką susiejo su psichologine paskaita apie žmogaus psichinę bazę ir jos tobulinimo galimybes. Pasak lektoriaus, šiame pilname garsų ir veiksmų laikotarpyje žmogui būtina atsirinkti, kuo maitinti savo smegenis, nes „mus valdo smegenys, o ne mes jas, nors turėtų būti kitaip“.

„Muzika kaip vaistai. Kartais, užuot griebęsi tabletės, pabandykime paklausyti geros muzikos,“ - sakė ponas Gediminas.

Klausytojai pritarė išsakytoms mintims, diskutavo ir kėlė klausimą dėl gebėjimo pasirinkti. Muzikas dalijosi patirtimi, kaip atsiriboti nuo negatyvo, nuo beverčių pokalbių, primindamas, kad nėra lengva pasirinkti ir atsirinkti, kas vertinga.

Susitikimo pabaigoje muzikantai pasidalino projekto „Žvelk giliau“ idėjomis. „Žvelk giliau” siekia edukuoti ir ugdyti tolerantišką Lietuvos visuomenę, turinčią pakankamai žinių apie psichikos sveikatos svarbą ir problemas. Tai projektas, keičiantis nuostatas ir kuriantis teigiamą pokytį psichikos sveikatos srityje.

Tai buvo prasmingas ir labai jaukus vakaras, kuris privertė susimąstyti, pasitikrinti vertybes, kur buvo galimybė pasisakyti ir išreikšti savo poziciją.

Rokiškio TAU prie Rokiškio švietimo centro dalyvė

 

 

 

 

Dalintis naujiena

Rekomenduojami video