Rokiškio krašto muziejuje atidaryta V. Lazausko paroda „Atpažįstamas mirgėjimas“ (foto) (0)

Publikuota: 2023-09-07 Kategorija: Kultūra
Rokiškio krašto muziejuje atidaryta V. Lazausko paroda „Atpažįstamas mirgėjimas“ (foto)
Rokiškio Sirena nuotr. / V. Lazauskas jau yra pristatęs per 50 personalinių parodų.

Šeštadienį, Rokiškio krašto muziejuje atidaryta kauniečio Vytauto Lazausko paroda „Atpažįstamas mirgėjimas“. Paveiksluose vaizduojami akrilu tapyti peizažai: įvairios gamtos vietovės, Kauno, Panemunės, Karklės ir kiti Lietuvos vaizdai. 

Desertas akims 

Krašto muziejaus edukatorė-ekskursijų vadovė Giedrė Solovjovienė džiaugėsi, kad šeštadienio popietę susirinkusieji skyrė kultūrai ir pasiėmė dar vieną „desertą“ akims.  

Pristatydama autorių muziejininkė teigė, jog parodoje matomi ir patys naujausi autoriaus darbai, o besibaigianti vasara ir atėjęs ruduo kvietė susipažinti su mirgėjimu.  

V. Lazauskas šypsojosi – sakė pats nežinantis, kodėl pradėjo tapyti peizažus. Pirmieji tokio tipo darbai pradėti kurti 2009 m. Anksčiau autorius mėgo tapyti žmones bei siužetus, o pabandžius tapyti gamtą jam, tiesiog, tai patiko. V. Lazausko teigimu, lietuviai labai retai tapydavo mažas detales, tokias kaip lapelius ant medžių, nes dėl istorinių aplinkybių „įšoko“ į XX a. modernizmo erą. Tikriausia tai ir sužavėjo jį: ne palikti spalvotą blyną, o pateikti detalų spalvų kilimą.

<...>

 Visą straipsnį skaitykite penktadienio, rugsėjo 8 d. „Rokiškio Sirenoje“. 

Dalintis naujiena
Rašyti komentarą

Rekomenduojami video