Rokiškio gimtadienio renginių maratono pradžia – padėkos malda „Ačiū“ (foto) (0)

Publikuota: 2023-09-22 Kategorija: Kultūra
Rokiškio gimtadienio renginių maratono pradžia  – padėkos malda „Ačiū“ (foto)
Rokiškio Sirena nuotr. / Rokiškio gimtadienis prasidėjo „Po bažnyčios skliautais“ konceertu.

Rugsėjo 22-osios vakarą Rokiškio Šv. apaštalo evangelisto Mato bažnyčia buvo sausakimša. Rokiškėnai po vieną, su šeimomis, draugais ir svečiais surinko į vieną pirmųjų miesto gimtadienio šventinių renginių – koncertą „Po bažnyčios skliautais/liudiju tikėjimą“.

Dialogas su Dievu

Vakarą pradėjo Aušra Gudgalienė pristatydama XXIV tarptautinį vargonų muzikos festivalis, skirtą čekų muzikui, pedagogui, vargonininkui Rudolfui Lymanui MANO MUZIKA TAVO.

„Šiandien neskambės vargonai, bet skambės šių jaunų žmonių širdys. Jie pasakoja apie savo dialogą su Dievu“, – sakė A. Gugalienė.

Tradicinis vargonų muzikos festivalis, prasidėjęs rugpjūčio 15-ąją ir vykęs Rokiškio krašto bažnyčiose, baigsis rugsėjo 24 dieną, paskutinę miesto šventės dieną, Rokiškio Šv. apaštalo evangelisto Mato bažnyčioje.

Šventė būti čia

Jau 13-tus metus rengiamas tradicinis muzikos projektas „Po bažnyčios skliautais“ buvo sumanytas bendradarbiaujant su Vilniaus kolegija ir siekiant įprasminti šv. Kalėdų ar šv. Velykų laukimą, suburiant jaunimą, įtraukiant vis įvairesnes socialines grupes ir originaliai perteikiant skirtingų žanrų vokalinius kūrinius, atliepiančius kiekvienam žmogui aktualius gyvenimo klausimus.

Vilniaus kolegijos dėstytoja, idėjos autorė ir muzikos vadovė Dalia Babilaitė-Abarė prisipažino, kad yra nepaprastai dėkinga, jog  savo kūrinius gali skirti rokiškėnams.

„Dėkojame, kad jus mus mylite ir po pernai metų vėl pasikvietėte. Mums – didžiulė šventė būti čia, todėl nusprendėme šį vakarą paskirti padėkai. Nėra geresnės maldos už žodį ačiū“, – sakė D. Babilaitė-Abarė.

Muzikiniai atsakymai

Koncerto metu skambėjo gražiausi įvairių laikotarpių, pačių atlikėjų sukurtų, sakralinės ir pasaulietinės muzikos kūriniai prasmingais tekstais, kurių svarbiausia misija – Dievo, šviesos, atsakymų į svarbiausius žmogui egzistencinius klausimus paieškos.

Rokiškėnams kūrinius atliko Vilniaus kolegijos Muzikinio teatro specialybės studentai ir absolventai. Koncertmeisterė – Nijolė Baranauskatė-Matukonienė.

Po koncerto svečiams buvo įteiktos AB „Rokiškio sūris“ dovanos.

 

Dalintis naujiena
Rašyti komentarą

Rekomenduojami video