Rokiškio Juozo Tumo - Vaižganto gimnazijos bibliotekininkės vykdo literatūrinį projektą „MES JŲ NEPAMIRŠTAME“ (0)

Publikuota: 2021-03-25 Kategorija: Kultūra
Rokiškio Juozo Tumo - Vaižganto gimnazijos bibliotekininkės vykdo literatūrinį projektą „MES JŲ NEPAMIRŠTAME“
Rokiškio Sirena nuotr. / Knygos

MES JŲ NEPAMIRŠTAME...
 
Rokiškio Juozo Tumo - Vaižganto gimnazijos bibliotekininkės vykdo literatūrinį projektą „MES JŲ NEPAMIRŠTAME“. Šiais mokslo metais bibliotekininkė Dalia Laucienė kaupia ir sistemina informaciją apie poeto, prozininko Balio Sruogos gyvenimą ir kūrybą. Patyręs gyvenime daug sunkumų ir išbandymų rašytojas B. Sruoga šmaikščiai žvelgė į pasaulį teigdamas: „ „Ko ko, bet kvailių visur yra daugiau, negu reikia. Kiekviena tauta jų turi ir eksportui pakankamai, lygiai kaip kiekviena tauta turi nuosavus latrus ir šventuosius“.
 
Bibliotekininkė Rūta Vilutienė kaupia ir populiarina informaciją apie prozininką, dramaturgą Juozą Grušą. Prozininkas J. Grušas permatė žmogaus vidinį pasaulį ir visa tai atsispindėjo jo dramaturgijoje. Autorius rašė: „Tik viltis palaiko, apsaugo, leidžia gyventi. Viltis žmonijos tvirtovė, tvirtovių tvirtovė, vienintelė nesugriaunama, jokiais ginklais nepaimama. Kas pasitraukia iš tos tvirtovės, tam nieko kito nelieka, kaip tik drebėti, drebėti. Ir mirti lėta mirtimi.“
 
2021- ieji – paskelbti poeto, naujosios lietuvių poezijos pradininko Vytauto Mačernio metais. Paminėsime poeto 100-ąsias gimimo metines. Bibliotekininkė Reda Kiselytė kaupia ir sistemina informaciją apie poetą V. Mačernį. Autorius teigė: „Mano gyvenimas yra degantis gyvenimas, kiek aš nedegu, tiek negyvenu“.
 
Prasmingos rašytojų, poetų sukaktys. Mes jų nepamirštame...
 
 
 
Dalintis naujiena
Rašyti komentarą

Rekomenduojami video