Rokiškio 520-ojo gimtadienio išliekamoji vertė – ir unikalios pamokos (foto) (1)

Publikuota: 2019-09-16 Kategorija: Kultūra
Rokiškio 520-ojo gimtadienio išliekamoji vertė – ir unikalios pamokos (foto)
L. Dūdaitė-Kralikienė / Miuziklo „Eglė – žalčų karalienė“ scenos su žalčiais repeticija. Centre – miuziklo choregorafas Gytis Ivanauskas.

Jau šį savaigalį Rokiškį sudrebinsianti miesto šventė liks fotografijų ir vaizdo įrašų archyvuose, joje dalyvavusių žmonių širdyse. Tačiau šventė – tik trumpa akimirka kasdieniame žmogaus gyvenimo šurmulyje: tarp kasdienių darbų, asmeninių reikalų. Tačiau Rokiškio miesto gimtadienis  porai dešimčių mūsų miesto jaunųjų talentų bus kitoks. Jis taps vertinga meistriškumo, profesionalumo pamoka, galimybe pasisemti žinių, iš provincijos salės išsiveržti į didžiąsias talentų kalves, būti scenos partneriais žymiausiems šalies atlikėjams. Tokia galimybė teko Rokiškio choreografijos mokyklos moksleiviams ir absolventams, kuriuos šokio meno paslapčių moko žinomas šalies režisierius bei choreografas Gytis Ivanauskas (nuotr.).

„Rokiškio Sirena“ turėjo galimybę patekti į miuziklo „Eglė – žalčių karalienė“ repeticiją, vykusią Kultūros centro mažojoje salėje. Čia su pora dešimčių mūsų rajono jaunųjų talentų, kurie miuzikle vaidins žalčius, dirbo miuziklo choreografas G. Ivanauskas bei jo talkininkai.
Repeticijos įtemptos: juk per ribotą laiką rokiškėnai turi tapti organiška miuziklo dalimi. Tad jie ir stengiasi: net turėdami minutę atokvėpio, šlifavo judesius. Kaip choreografas vertina mūsų rajono talentus? G. Ivanauskas teigė, kad tuo metu pažintis truko nepilną dieną. Abejonių, kad mūsiškiai šokėjai gali šokti miuzikle – nėra. Ir pašnekovas sveikino idėją į miuziklą įtraukti ir rokiškėnus. Dėl kelių priežasčių. Ir tai, kad scenoje su žymiausiomis šalies žvaigždėmis bus ir mūsų miesto atstovai, žinoma, gerokai padidins dėmesį pačiam spektakliui. Tačiau kur kas svarbiau tai, kas liks nusileidus jo uždangai. „Jauniems šokėjams tai puiki meistriškumo mokykla“, – sakė  G. Ivanauskas. Meistriškumo jaunieji šokėjai mokėsi ne tik Rokiškio kultūros centre. Šeštadienį jie vyko į sostinę, kur susitiko su miuziklo dainininkais, šokėjais, G. Ivanausko studentais, kartu repetavo spektaklio scenas.Tai didžiulė patirtis jauniems mūsų rajono šokėjams, galimybė pasisemti žinių, įgūdžių, išgirsti vertingų rekomendacijų.
Choreografas neslėpė: jaunimui suteikė nemažai patarimų, davė užduočių ruoštis savarankiškai. Prieš spektaklį jų lauks ir generalinė repeticija Rokiškio krašto muziejuje.

Dalintis naujiena
Rašyti komentarą

Rekomenduojami video