R. Lymano muzikos mokykloje – spalvingas atminimo ženklas, skirtas įstaigos įkūrėjui (0)

Publikuota: 2024-01-08 Kategorija: Kultūra
R. Lymano muzikos mokykloje – spalvingas atminimo ženklas, skirtas įstaigos įkūrėjui
Organizatorių nuotr. / Viena iš mokyklos sienų primins mokyklos įkūrėją ir svarbiausius jo gyvenimo faktus

Rokiškio Rudolfo Lymano muzikos mokykla jubiliejinius metus užbaigė dar vienu akcentu – mokyklos siena pasipuošė informaciniu stendu, skirtu vargonininko, dirigento, kurio vardu ir pavadinta įstaiga, įamžinimui. Tai tapo simboline dovana ne tik mokyklai, bet ir maestro – sausio 8 dieną mokyklos įkūrėjo, R. Lymano 169-osios gimimo metinės.

Atminimo ženklai

Rokiškio tarptautinio vargonų muzikos festivalio sumanytoja ir organizatorė Aušra Gudgalienė sakė, kad šis žymios asmenybės įamžinimas – festivalio projekto rezultatas. Pernai jau 24 kartą vykusiame festivalyje, skirtame Rudolfui Lymanui, kaip ir ankstesniais metais, viena ir prioritetinių veiklos sričių šalia meninės ir edukacinės veiklos buvo įamžinimo momentas. „Mes svarstėme, kokius istorinius ženklus palikti viešosiose erdvėse, kurie primintų Rodolfą Lymaną, muzikos mokyklos pradžią. Kadangi 2023 m. festivalio dedikacijos buvo dvi – muzikos mokyklai 140 metų jubiliejui ir Miko Petrausko, Obelių vargonininko, Rudolfo Lymano mokinio 150-osios gimimo metinės, buvo sugalvota parengti du mobilius informacinius stendus. Paskui idėją šiek tiek pokoregavome ir muzikos mokykloje nusprendėme padaryti stacionarų meninį-istorinį stendą, kuris primintų mokyklos bendruomenei, vaikams kas tas R. Lymanas ir liktų kaip informatyvus ženklas“, – sakė A. Gudgalienė. Įgyvendinant meninius sprendimus, renkant informaciją, susitelkė Rokiškio kultūros centro ir muzikos mokyklos komanda: Audronė Vainauskaitė, Vaiva Kirstukienė, Asta Roščenkovienė, Vilma Steputaitienė.

Suspėjo iki gimtadienio

Rokiškio Rudolfo Lymano mokyklos direktorė Vilma Steputaitienė pasakojo, kad visą laiką sklandė idėja kaip nors įamžinti muziko atminimą ir džiaugėsi, kad tai pavyko įgyvendinti bendromis pastangomis su kultūros centro darbuotojais ir vargonų festivalio rengėjais. „Labai tikėjomės, kad siena atsiras jubiliejiniais metais, bet dėl gamybinių dalykų truputį pavėlavome, tačiau suspėjome iki maestro  gimtadienio“, – sakė direktorė.

Ant sienos spalvingai, patraukliai, glaustai, vaikams suprantama kalba pateikiama informacija: svarbiausi vargonininko biografijos faktai, tam tikri ženklai, atspindintys R. Lymano asmenybę, jo pomėgius. „Ją galime pavadinti ir edukacine siena, nes tai ne tik R. Lymano įamžinimas. Ji skirta vaikams, kad gilintų savo žinias apie mokyklos įkūrėją“, – sakė V. Steputaitienė.

Jubiliejinius metus užbaigusios mokyklos vadovė sakė, kad tai buvo buvo itin turiningas, gausus renginių laikotarpis. „Džiaugiamės, kad savo sumanymus pavyko įgyvendinti, kai ką tobulinome,  pasilikome šiems metams. Metai buvo pilni atradimų, sugrįžimų, kurie mus įkvėpė ir vedė tolyn. Sugrįžimų renginyje atsinaujino ryšiai su buvusiais mokiniais, gal ir rokiškėnams buvo proga pažvelgti į mokyklą naujai, giliau“, – sakė V. Steputaitienė.  

Dalintis naujiena
Rašyti komentarą

Rekomenduojami video