Po bažnyčios skliautais aidėjo soprano ir pianino sukurta muzika (foto) (0)

Publikuota: 2023-10-08 Kategorija: Kultūra
Po bažnyčios skliautais aidėjo soprano ir pianino sukurta muzika (foto)
Rokiškio Sirena nuotr. / O. Kolobovaitė ir V. Lukočius džiaugėsi bažnyčios akustika.

 

Šeštadienio vakarą „Kuc kuc Kamajuos“ šventės organizatoriai kvietė į Šv. Kazimiero bažnyčią. Joje vyko Onos Kolobovaitės koncertas, kuriam pianinu akomponavo dirigentas Vytautas Lukočius.

Sustabdė policija

Aikštėje pasibaigus popmuzikos grupės „Vyšnios“ koncertui žmonės patraukė link raudonų plytų bažnyčios. Joje gausus būrys kamajiškių bei kitų rajono gyventojų. Charizmatiškaisis V. Lukočius susirinkusiems pasakojo, jog taip skubėjo į koncertą, kad net teko pabendrauti su pareigūnais: „Aš labai džiaugiuosi, jog mes spėjome į koncertą. Aš tik ką atlėkiau iš Kupiškio ir noriu pagirti mūsų policiją. Mane jie sustabdė, pamokė 2 minutes ir paleido. Tai paplokime pareigūnams už jų darbą“.

Įvairūs kūriniai

Bažnyčioje buvo gana vėsu, tačiau kerintis O. Kolobovaitės balsas šildė su Vytauto Kernagio, Kazimiero Banaičio, Balio Dvariono, Franco Šuberto ir kitais religiniais kūriniais.

Kamajų seniūnė Lina Zolubienė dėkojo atlikėjams už nuostabų koncertą ir džiaugėsi šiuo vienu laukiamiausių bei gausiu žiūrovų renginiu. Atlikėjai taip pat dėkojo susirinkusiems ir džiaugėsi galėję išbandyti puikią bažnyčios akustiką.

Veikia ir paroda

Po koncerto žmonės stoviniavo prie bažnyčioje atidarytos archeologinių radinių parodos, kurią kuruoja Žėrutė Semaškienė. Joje eksponuojami Šilo gatvėje esančio tvenkinio radiniai. Pasak jos, žmonės seniau  žinoję apie plytas vandens telkinyje, tačiau buvo įsitikę, jog tai tik dugnui sutvirtinti išklotos plytos. Visgi, valant telkinį atsirado naujų molinių duženų, koklių. Išsiaiškinta, jog ten slepiasi plytų siena, kuri galimai yra Kamajų dvaro.

Dalintis naujiena
Rašyti komentarą

Rekomenduojami video