Pandėliečių pasirodymas kūrybinės raiškos konkurse „Eilėraščio menas ir jo interpretacija“ (foto) (0)

Publikuota: 2023-12-11 Kategorija: Kultūra
Pandėliečių pasirodymas kūrybinės raiškos konkurse „Eilėraščio menas ir jo interpretacija“ (foto)
Asmeninio archyvo nuotr. / Pandėlio gimnazijos gimnazistai atliko meninę kompoziciją „Širdy nepasakytą žodį aš nešu...“.

Jau antrus metus Pandėlio gimnazistai dalyvauja kūrybinės raiškos konkurse (jis vyksta septintus metus). Šis konkursas skirtas žymiai literatūrologei, kritikei, eseistei, visuomenininkei Vandai Zaborskaitei atminti.

Praėjusiais metais laimėjome II-ąją vietą (Donata Inčiūraitė už eilėraščių iliustracijas). Šiais metais konkursui pateikėme 5 darbus – 2 menines kompozicijas, vieną skaitovo pasirodymą, dvi eilėraščių iliustracijas.

Gruodžio 8 d. Pasvalio rajono Vaškų miestelio kultūros namuose vyko baigiamasis konkurso renginys. Dalyvius sveikino Pasvalio rajono savivaldybės meras Gintautas Gegužinskas, V. Zaborskaitės dukra Virgilija Stonytė ir kt.

Į baigiamąjį konkurso etapą buvo pakviesti ir mūsų gimnazijos mokiniai. Sėkmė lydėjo IVg klasės mokinę Editą Sarapaitę, kuri laimėjo II-ąją vietą.

 

Vienas iš keleto E. Sarapaitės darbų

(Asm. archyvo nuotr.)

O IVg klasės mokiniams Titui Gabriūnui, Elijui Lukošiūnui, Jogailai Greviškiui, Arminui Zinkauskui, Kajui Urbonavičiui už meninę kompoziciją „Širdy nepasakytą žodį aš nešu...“ buvo skirta paskatinamoji vieta (dėl prizinės vietos neatitiko konkurso nuostatų). Nors, kaip sakė viena komisijos narė, vaikinai buvo širdžių nugalėtojai. Grįžome su dovanomis ir puikia nuotaika. 

Mokytoja Violeta Karaliūnienė

Dalintis naujiena
Rašyti komentarą

Rekomenduojami video