Neringa Danienė: „Džiunglių karalius – tai pasakojimas ne apie žvėris, o apie žmones“ (1)

Publikuota: 2019-12-19 Kategorija: Kultūra
Neringa Danienė: „Džiunglių karalius –  tai pasakojimas ne apie žvėris, o apie žmones“

Antrąją šv. Kalėdų dieną Pandėlio kultūros centre jau ketvirtąjį kartą laukia staigmena. Ketverius metus iš eilės gražiausių švenčių proga kuriamas ypatingas spektaklis. Šįkart bus pasakojama „Džiunglių karaliaus“ istorija. Kuri, kaip sako režisierė Neringa Danienė, ne tik apie gražius ir mielus žvėrelius. Bet ir apie meilę, draugystę, valdžią. Žodžiu, apie mus – žmones.



Kodėl Pandėlys? Pašnekovė neslepia: čia yra visko, ko reikia puikiam spektakliui. Tai ir puiki renovuotų kultūros namų scena. Tai ir techninės galimybės. Bet, svarbiausia, čia yra kūrybingi, talentingi žmonės. Pandėlio universalaus daugiafunkcio centro komanda: Vilma Likienė, Robertas Ruželė, Giedra Markevičienė. Kurie, kaip sako režisierė, toli už mūsų krašto ribų žinomi ir savo talentais, savo unikaliais balsais, scenine ir muzikine kultūra. Ir jų auklėjamas kūrybingas jaunimas. Talentingieji „Pandėlio balsiukai“, kurie šluoja apdovanojimus įvairiausiuose konkursuose.
Tačiau ne titulai lemia spektaklio sėkmę. N. Danienė atvira: lengva dirbti su žmonėmis, kurie supranta, kad dainą reikia ne tiesiog padainuoti, o papasakoti. Tad jiems savaime suprantama, kad dainuoti galima ne tik stovint scenoje, bet ir šokant, vaidinant. Todėl su jais nesunku kurti spektaklius, kurių metu į sceną kopia per 50 didelių ir mažų aktorių. Todėl Pandėlyje ir prigijo muzikinių spektaklių tradicija. „Kai prieš ketverius metus palikau Rokiškio kultūros centrą, kilo idėja spektaklius rengti Pandėlyje, Kupiškyje. Pirmieji pavyko, tad kūrėme tradicijas, augome, tobulėjome“, – pasakojo N. Danienė.
Šis spektaklis „Džiunglių karalius“ – nuostabi istorija visai šeimai. Mažuosius ji džiugins spalvingais epizodais, pažįstamų dainų melodijomis. Vyresniesiems tai bus proga šventiniame šurmulyje prisiminti svarbiausius žmogaus gyvenimo palydovus: valdžią, meilę, draugystę, pareigą. Tad kiekvienas šiame šiltame spektaklyje ras kažką artimo sau.
„Džiunglių karaliaus“  istoriją pasakos: Klaudijus Šerepka, Liepa Dabriškaitė, Kristina Citavičiūtė, Gabija Dovydėnaitė ir visas šaunus „Pandėlio balsiukų“ kolektyvas, Martynas Styra (Pandėlio Jaunimo teatras ir Rokiškio kultūros centro vaikų teatras „Mažieji Grįžulo ratai“, Ugnius Danys  ir Ieva Lapelytė (Rokiškio choreografijos mokykla), Renata Kiburienė, Valdas Pipikas, Pandėlio Jaunimo teatras, Pandėlio etnografinio ansamblio „Sadulala“ nariai.
Dainininkus rengia Vilma Likienė, muzikinį takelį ruošia Robertas Ruželė, choreografija rūpinasi I. Lapelytė. Įspūdingą scenografiją kuria Renata Bernatonienė ir Jolita Margelevičienė. Spektaklio režisierė – Neringa Danienė.

Dalintis naujiena
Rašyti komentarą

Rekomenduojami video