Nematyta, negirdėta akcija - aidės daugiau negu 100 smuikų (4)

Publikuota: 2019-02-01 Kategorija: Kultūra
Nematyta, negirdėta akcija - aidės daugiau negu 100 smuikų

Rokiškio Rudolfo Lymano muzikos mokykla vasario 16-ajai ruošia staigmeną ir vykdo akciją ,,101 smuikas Lietuvai ir Rokiškiui" – tai bus sudėtinė šventės, skirtos paminėti Lietuvos Valstybės atkūrimo dienai, dalis.

101 smuikas – 101-iesiems metams

Tokia idėja muzikos mokyklos bendruomenės narių galvose gimė dar lapkričio mėnesį, kuomet buvo dėliojami planai ateinantiems metams. „Akciją įkvėpė valstybės perkopimas į Nepriklausomybės atkūrimo antrą šimtmetį bei Rokiškio tapimas Lietuvos kultūros sostine,“ – sakė Rokiškio Rudolfo Lymano muzikos mokyklos smuiko mokytoja Laima Kanopienė. Ji pridūrė, kad 101 smuikas pasirinktas ne šiaip – jie simbolizuoja 101-uosius valstybės metus.

Atvyks ir iš užsienio

L. Kanopienė teigė, kad vykdoma akcija bus “užskaityta” tik tuomet , jei į ansamblį susirinks mažiausiai 101 smuikininkas. „Dalyvaus ir esami ir buvę muzikos mokyklos auklėtiniai. Visi, visi rokiškiečiai, tiek vaikai, tiek suaugę,“ – sakė mokytoja. L. Kanopienė teigė, kad tarp dalyvių bus ir muzikos mokyklos mokytojų bendramokslės, kurios smuiką į rankas pirmą kartą paėmė prieš daugiau nei 50 metų.

„Stengiamės paliesti ir pakviesti kiek prisiminėm buvusių mokinių, tačiau daugelis gyvena užsienyje: ir Airijoje, ir Amerikoje, ir Jungtinėje Karalystėje, ir Prancūzijoje,“ – dėstė L. Kanopienė. Moteris pridūrė, kad sugroti ansamblyje grįš Justina Zajančauskaitė, kuri šiuo metu groja orkestruose Prancūzijoje. Taipogi ansamblio gretose bus ir Panevėžio muzikinio teatro smuikininkė, pačios Rudolfo Lymano muzikos mokyklos smuiko mokytojos.

„Labai džiaugiamės, ne tik tuo, kad mūsų labai daug, bet patyrėme, kaip geranoriškai ir aktyviai buvo atsiliepta į kvietimą, pamatėme,kad esame tikri savo šalies ir miesto patriotai, ir tikimės, kad sumanyta akcija "101 smuikas Lietuvai ir Rokiškiui" įvyks ir Juozo Naujalio ,,Lietuva brangi" Vasario  16-ąją  suskambės šventinio minėjimo metu,“ – sakė L. Kanopienė.

Vasario 16-osios proga muzikos mokyklos rengiama akcija bus sujungta su iškilmingu Lietuvos Valstybės atkūrimo minėjimu. Kultūros centre pasirodysiantys smuikininkai gros vargonininko, kompozitoriaus, pedagogo ir choro dirigento Juozo Naujalio kūrinį „Lietuva brangi“. „Grosime jei ir nesusirinks reikiamų smuikininkų skaičius. Tačiau tik surinkus 101 smuikininką galėsime teigti, kad šią niekur negirdėtą ir nematytą akciją pilnai įgyvendinome,” – pokalbį užbaigė L. Kanopienė.

Dalintis naujiena
Rašyti komentarą

Rekomenduojami video