Kviečia prisidėti prie unikalaus kalendoriaus leidybos (2)

Publikuota: 2020-04-27 Kategorija: Kultūra
Kviečia prisidėti prie unikalaus kalendoriaus leidybos

Kamajų, Duokiškio ir Salų parapijos kasmet pradžiugina tikinčiuosius unikalia dovana: teminiu kalendoriumi, kurio iliustracijos – meniški ir preciziški kraštietės Odetos Tumėnaitės-Bražėnienės karpiniai bei lino raižiniai. Juose – liaudies tradicijų įkvėpti siužetai aktualiomis šiandienos temomis. Kalendorių planuojama leisti ir šiemet, tačiau tam reikia geros valios žmonių paramos. Žinutei apie kalendorių pradėjus sklisti socialiniuose tinkluose, jau atsirado geros valios žmonių, pasirengusių padėti. Prie jų kviečiami jungtis visi norintieji.
 


Kalendorius labai laukiamas tikinčiųjų ne tik Rokiškio dekanate, bet ir visoje Lietuvoje, jis iškeliauja kaip dovana į užsienio šalis.

Kasmet kalendorių leisdavo trys Kamajų krašto parapijos. Tačiau šiemet dėl epidemijos būta dvejonių, ar kalendorius apskritai pasirodys: Tačiau nuspręsta tradiciją išlaikyti ir kalendorių parengti spaudai.

Jo tema – liturginiai simboliai ir drabužiai – nėra atsitiktinė. Ji prieš porą metų parengtos ir didžiulės sėkmės sulaukusios parodos Kamajų bažnyčios koplytėlėje idėjos bei kitų įspūdingų kamajiškių idėjų tęsinys. Norintieji prisijungti prie kilnios misijos, kviečiami paramą pervesti į sąskaitą LT587300010086113866, logotipus siųskite adresu: kamajuparapija@gmail.com.
Kalendoriuje bus paminėti visi aukotojai. 

Dalintis naujiena
Rašyti komentarą

Rekomenduojami video