Kauno kūrėjai atviri Rokiškiui: mokymai ir kultūrinių renginių perspektyvos (0)

Publikuota: 2018-11-27 Kategorija: Kultūra
Kauno kūrėjai atviri Rokiškiui: mokymai ir kultūrinių renginių perspektyvos

Prieš dvejus metus užsimezgusi Kauno dailės gimnazijos draugystė su Rokiškio pedagogais ir kultūros dabuotojais tęsiasi. Lapkričio 23 d. kauniškių iniciatyva Rokiškio kultūros centro direktorės pavaduotoja kultūrinei veiklai Aušra Gudgalienė susitiko su dizaineriu prof. Sauliumi Jarašiumi, būsimuosius menininkus ugdančiu  Kauno dailės gimnazijoje ir VDA Kauno fakultete.

Susitikimo tikslas – aptarti būsimas Kauno gimnazistų, studentų ir profesionalių kūrėjų parodų organizavimo Rokiškyje 2019-aisiai metais detales. Svečiui duris atvėrė ir Rokiškio krašto muziejus, padovanojęs informatyvią ekskursiją po centrinius rūmus. Su muziejininkais irgi kalbėta apie galimybes rengti Kauno kūrėjų  meno  parodas  Rokiškio dvaro rūmuose.

Tą pačią dieną Rokiškio švietimo centre rajono dailės ir technologijų mokytojams vyko seminaras ,,Projektinės veiklos mokant dizaino pagrindų – galimybė ugdyti kūrybingumo kompetenciją dailės ir technologijų pamokose‘‘, kurį vedė svečias – VDA Kauno fakulteto Pramoninio dizaino katedros vedėjas prof. Saulius Jarašius ir Ugdymo plėtotės centro švietimo konsultantė, Rokiškio Senamiesčio progimnazijos mokytoja Žėrutė Semaškienė.

Seminare akcentuota, kad mokydamiesi bendrojo lavinimo mokykloje mokiniai turėtų išsiugdyti kūrybingumo kompetenciją, kuri  suprantama kaip asmens gebėjimas originaliai, lanksčiai, tikslingai ir produktyviai mąstyti, veikti ir kurti naujus dalykus.

Renginyje dalyvavę dailės ir technologijų mokytojai paskatinti ugdymo procese diegti projektinio darbo metodą, organizuoti projektines veiklas, nes jos  skatina ugdytinius mokymąsi sieti su gyvenimu, ieškoti sąsajų tarp daiktų ir reiškinių, pratintis dirbti grupėje kartu su kitais ir atlikti kūrybines užduotis. Mokymų metu gimė idėja birželio mėnesį į Rokiškį – Lietuvos kultūros sostinę paskviesti Kauno dailės gimnazijos moksleivių ir mokytojų grupę, kuri į dailės praktikos-plenero veiklas įtrauktų ir mūsų rajono mokinius.

Tikime, kad seminare išgirstos idėjos ir įgytos naujos kompetencijos padės menų ir technologijų mokytojams pasirengti vykdyti kūrybinius projektus mokant dizaino pagrindų dailės ir technologijų pamokose ir paskatins organizuojant patrauklesnį, inovatyvesnį ir žaismingesnį mokinių ugdymą(si) mūsų rajono mokyklose.

Inga Vagonė,

Rokiškio Juozo Tumo-Vaižganto gimnazijos mokytoja

Dalintis naujiena
Rašyti komentarą

Rekomenduojami video