Juodupės parapijos klebonas Aivaras Kecorius linkėjo pajusti tikrąją Kalėdų prasmę (video) (4)

Publikuota: 2020-12-28 Kategorija: Kultūra
Juodupės parapijos klebonas Aivaras Kecorius linkėjo pajusti tikrąją Kalėdų prasmę (video)
Lina Dūdaitė-Kralikienė / Kunigas Aivaras Kecorius linkėjo stiprybės šių dienų išbandymams semtis iš Dievo.

Gruodžio 26-ąją Katalikų bažnyčia šventė ne tik antrąją šv. Kalėdų dieną, bet ir pirmojo kankinio – Kristaus mokinio šv. Stepono – dieną. Šią dieną „Rokiškio Sirena“ šv. Mišias transliavo iš Juodupės Švč. Aušros vartų Dievo Motinos bažnyčios. Jas aukojo klebonas Aivaras Kecorius.

Juodupės bažnyčioje, kaip ir visos Lietuvos bažnyčiose, mažiausiai iki sausio 3-osios nevyksta viešos pamaldos. Tačiau net ir tuomet, kai bažnyčios durys uždarytos, Kalėdų laukimo nuotaika juntama: prie altoriaus – kukli, tačiau labai daili prakartėlė, papuošta eglutė. Tai – vilties, kad ilgainiui pasikeis į gerą karantino situacija ir ši nedidelė jauki bažnyčia vėl atvers duris tikintiesiems, ženklai.
Savo pamoksle kunigas A. Kecorius kalbėjo apie šių dienų aktualijas. Daugelis jautriai išgyveno neįprastas, apribojimų ir suvaržymų Kalėdas. Tačiau tai yra proga apmąstyti tikrąją Kalėdų prasmę: Dievo atėjimą į žmoniją, jo norą ir troškimą ateiti pas žmones. Tam, kad išgelbėtų, išvaduotų, išganytų. „Ir įvairūs iššūkiai, sunkumai, kaip antai pandemija, sakyčiau, yra galimybė kiekvienam iš mūsų savęs paklausti ir apmąstyti, kodėl ateina Išganytojas. Kodėl Dievui taip brangus žmogus, kad jis siunčia į šią žemę savo vienatinį sūnų, kuris tampa žmogumi. Būtent, dėl nuodėmės paliestos širdies, kaltės, dėl mirties, dėl ligų, ar kitų iššūkių ar sunkumų Dievas ateina pas žmogų“, – kalbėjo dvasininkas.
Jis pabrėžė, kad prakartėlėje gulintis Kūdikis, Jėzus, Emanuelis, kurio vardas reiškia „Dievas su mumis“, yra ženklas, kad būtent dėl nelaimių Dievas ateina pas žmones, ir jis visada yra arti.
Dvasininkas pabrėžė, kad Bažnyčia antrąją Kalėdų dieną mini šv. Steponą, kankinį, vieną pirmųjų Jėzaus mokinių, sekėjų. „Šv. Steponas savo gyvenimu ir tikėjimu kreipia žiūrėti į prakartėlę, į ženklą, skirtą mums. Nesustoti ties tuo ženklu, o ieškoti, ką jis slepia, kur veda“, – sakė kunigas A. Kecorius. Jis kalbėjo apie tai, kad žmogus, tikintis, pilnas malonės ir galios, patinka ne visiems. Ne kiekvienam patinka kito žmogaus šviesa, šv. Dvasios veikimas.Tą liudija ir šv. Stepono kankinystė. Galia ir malonė ateina iš Dangaus, kad bendrystė su Viešpačiu to pripildo žmogų. Žmogas širdyje vyksta giliausi pasikeitimai, apsisprendimai, po to seka elgesys, liudijimas. Dvasininkas palietė ir krikščioniškųjų vertybių aktualumą: mokėti atleisti, susitaikyti, dovanoti. Tą padaryti labai nelengva. Kaip ir pasitikėti Aukščiausiuoju. Užgimęs Jėzus rodo kelią prie Kryžiaus, prie atpirkimo, sutaikymo, apvalymo, širdies išgryninimo. Dievas ateina dėl kiekvieno išganymo, dėl kiekvieno gyvenimo. Ir reikia tiek nedaug - tik jį pasitikti“, – sakė dvasininkas. Jis linkėjo kievienam žengti tą žingsnį ir kitiems tapti ženklu To, kuris sustiprina ir ramina net sunkiausiuose gyvenimo etapuose.

Dalintis naujiena
Rašyti komentarą

Rekomenduojami video