Jau netrukus! Rokiškio bibliotekoje – smagūs ir patrauklūs užsiėmimai visai šeimai! (0)

Publikuota: 2021-07-01 Kategorija: Kultūra
Jau netrukus! Rokiškio bibliotekoje – smagūs ir patrauklūs užsiėmimai visai šeimai!
Rokiškio rajono savivaldybės Juozo Keliuočio viešosios bibliotekos nuotr. / Jau netrukus! Rokiškio bibliotekoje – smagūs ir patrauklūs užsiėmimai visai šeimai!

Įsibėgėjus vasarai, liepos mėnesį, Rokiškio rajono savivaldybės Juozo Keliuočio viešoji biblioteka,  įgyvendindama unikalų tarptautinį 2014–2020 m. Interreg V-A Latvijos ir Lietuvos bendradarbiavimo per sieną programos projektą „Šeimų stiprinimas bendradarbiaujant bibliotekoms kaip indėlis į socialinį ir ekonominį augimą Ludzos savivaldybėje, Rokiškio rajone ir Jēkabpilio mieste“, LLI-422 (HOME), kvies šeimas į projekto metu atnaujintas modernias bibliotekos patalpas dalyvauti pramogų ir edukacijų kupinuose „FAMILY TIME“ užsiėmimuose.

Praėjusiais metais Rokiškio rajono savivaldybės Juozo Keliuočio viešoji biblioteka kartu su partneriais iš Latvijos ir Lietuvos (Ludzos, Rokiškio ir Jekabpilio miestų) pradėjo  vykdyti projektą „HOME“, kuris savo veiklomis prisideda prie vietos gyventojų socialinio ir ekonominio aktyvumo bei stiprina šeimas. Projektas yra  aktualus toli nuo didmiesčių esančioms savivaldybėms, kuriose yra daugiau socialinės atskirties bei demografinių problemų. Projektu siekiama palengvinti Ludzos (LV), Rokiškio (LT) ir Jēkabpilio (LV) savivaldybių gyventojų socialinę ir ekonominę padėtį, tuo prisidedant prie gyvenimo sąlygų gerinimo Latvijos ir Lietuvos pasienio regionuose esančiose trijose savivaldybėse, kurios yra geografiškai toli nuo didžiųjų, ekonomiškai stipresnių šalies centrų. Šiose savivaldybėse yra mažas gimstamumas ir didelis mirtingumas, taip pat mažesnis gyventojų pragyvenimo lygis. Įgyvendindamos projekto tikslą bendradarbiaus Ludzos, Rokiškio ir Jekabpilio bibliotekos: patogiose ir jaukiose erdvėse, kurios taps socializacijos ir bendravimo vietomis, jos sukurs šeimoms tokias sąlygas ir aplinką, kur jos galės jaustis saugios ir lygiavertės.

Viena iš projekte numatytų veiklų – partnerių bibliotekose organizuojami „FAMILY TIME“ šeimoms skirti renginiai. Jau pirmąjį šių metų pusmetį Rokiškio rajono savivaldybės Juozo Keliuočio viešoji  biblioteka organizavo pirmuosius „FAMILY TIME“ šeimoms skirtus virtualius užsiėmimus. Maloniai nustebino norinčių dalyvauti juose skaičius – daugiau nei 300 šeimų narių noriai dalyvavo bibliotekos organizuojamuose renginiuose! Šeimos ne tik smagiai ir turiningai leido laisvalaikį, bet daug sužinojo, išmoko (informacija apie bibliotekos organizuojamus „FAMILY TIME“ šeimoms skirtus renginius yra skelbima https://www.rokiskis.rvb.lt/project-lli-422-home/).

Neatpažįstamai pasikeitusiose ir atnaujintose Rokiškio rajono savivaldybės Juozo Keliuočio viešosios bibliotekos  vaikų ir jaunimo skyriaus patalpose liepos mėnesį startuos ilgai laukti „gyvi“ renginiai. Šeimų laukia įspūdingas spektaklis „Stebuklinga pati", vilnos vėlimo, „Juodai balta mintis“ ir „Medžio paslapčių“ edukacijos.  Iki projekto pabaigos (2022-06-30) Juozo Keliuočio viešosios bibliotekos vaikų ir jaunimo skyriuje šeimos su vaikais ar be jų bus kviečiamos dalyvauti skirtinguose edukaciniuose-kūrybiniuose užsiėmimuose, seminaruose, susitikimuose su rašytojais, aktoriais bei verslininkais.

Atnaujintoje bibliotekos Žaislotekoje šeimos galės smagiai praleisti laiką su savo mažyliais ir bendrauti. Čia jų laukia naujausios žaislinės knygelės, lėlės, lėlių namai, mašinėlės, dėlionės, konstruktoriai, lavinamieji ir edukaciniai žaislai.

 

Šį projektą finansuoja Europos Sąjunga.

2014–2020 m. Interreg V-A Latvijos ir Lietuvos bendradarbiavimo per sieną programa siekia prisidėti prie darnaus programos teritorijos vystymosi padėdama jai tapti patrauklia ir konkurencinga vieta gyventi, dirbti ir apsilankyti.

Visas projekto biudžetas – 229 448,01 Eur.

Iš jų – bendrasis Europos regioninės plėtros fondo finansavimas – 195 030,79 Eur.

Projekto trukmė: 2020.07.01–2022.06.30

Už pranešimo turinį atsako Rokiškio Juozo Keliuočio viešoji biblioteka. Jokiomis aplinkybėmis negali būti laikoma, kad jis atspindi Europos Sąjungos nuomonę.

Dalintis naujiena
Rašyti komentarą

Rekomenduojami video