Į atnaujintą Salų šv. Kryžiaus bažnyčią švęsti titulinių atlaidų rinkosi parapijiečiai ir svečiai (0)

Publikuota: 2021-09-30 Kategorija: Kultūra
Į atnaujintą Salų šv. Kryžiaus bažnyčią švęsti titulinių atlaidų rinkosi parapijiečiai ir svečiai
Rokiškio Sirena nuotr. / Salų (Rokiškio r.) dvaro Šv. Kryžiaus bažnyčia

Rugsėjo 19 d. Salų miestelis atgijo - automobilių stovėjimo aikštelėse stovėjo ne keturi ar penki automobiliai - aikštelės buvo pilnos, ir ne šiaip sau -  į suremontuotą ir gražiai sutvarkytą Salų šv. Kryžiaus bažnyčią švęsti titulinių atlaidų rinkosi parapijiečiai ir svečiai.

Daugiametės bažnyčios prižiūrėtojos Stanislavos Čerškutės rūpesčiu ir parapijiečių talkos metu sutvarkytas šventorius, rudeniniais žiedais išpuošta Salų šv. Kryžiaus bažnyčia. Iškilmingumo ir lengvo džiaugsmo susirinkusiems suteikė naujos dvispalvės juostos, kurių įsigijimu ir gamyba pasirūpino S. Čerškutė ir I. ir R. Kalnietienės. Šventinio pamokslo metu parapijos kunigas Egidijus Vijeikis priminė švento Kryžiaus istoriją, paragino nebijoti ir nebėgti nuo savojo kryžiaus, o kantriai jį nešti. Mišiose vargonavo ir giedojo viešnios iš Zarasų r., Salako parapijos. 

Nors darganotas ir vėjuotas oras neleido gausiai susirinkti į atlaidus, tačiau po pamaldų, kartu su svečiais, Salų parapijiečiai rinkosi į Salų dvaro kavinę, kur buvo paruoštas pietų stalas. Svečiai iš Salako buvo supažindinti su Salų dvaro ir parapijos istorija, tuo pasirūpino salietė L. Vilimavičienė.

Visi susirinkusieji džiaugėsi švente ir vylėsi, kad ateinančiais metais rinksis gausiau, sukvies artimuosius ir džiaugsis taip išsiilgta bendryste.

 

R. Kalnietienė.

Dalintis naujiena
Rašyti komentarą

Rekomenduojami video