Gimsta atminimo ženklas - piešinys ant Rokiškio Rudolfo muzikos mokyklos sienos (foto) (9)

Publikuota: 2021-10-14 Kategorija: Kultūra
Gimsta atminimo ženklas - piešinys ant Rokiškio Rudolfo muzikos mokyklos sienos (foto)
Rokiškio Sirena nuotr. / Ryškiomis spalvomis kupiškietis menininkas Marius Skrupskis jau dabina Rokiškio Rudolfo Lymano muzikos mokyklos sieną.

Rokiškio miestas nepaliaujamai puošiasi - vos prieš porą savaičių tautodailininkės Gitos Kolosovienės karpiniu medžio motyvais pasipuošė antrasis Taikos gatvės daugiabutis, o šiandien ryškiomis spalvomis kupiškietis menininkas Marius Skrupskis jau dabina Rokiškio Rudolfo Lymano muzikos mokyklos sieną. 

R. Lymano muzikos mokyklos direktorė Vilma Steputaitienė „Rokiškio Sirenai“  pasakojo, jog šis meno kūrinys, kuris galutinai bus baigtas jau kitą savaitę, yra be galo didelis džiaugsmas visai muzikos mokyklos bendruomenei. 

„Mes be galo džiaugiamės šauniu ir šiltu bendradarbiavimu su Rokiškio kultūros centru bei šia idėja, kurią svarstėme kartu, tačiau vis dėlto pagrindiniai idėjos iniciatoriai yra Rokiškio kultūros centras“.

Rokiškio kultūros centro direktorės pavaduotoja kultūrinei veiklai Aušra Gudgalienė pasakojo, jog Rokiškio kultūros centro darbuotojai, kasmet rašydami projektą tarptautiniam vargonų muzikos festivaliui, kuris yra skirtas čekų muzikui pedagogui Rudolfui Lymanui, nusibrėžia tris kryptis: „Pirmoji, meninė kryptis - tai koncertai. Antroji - edukacinė. Tai edukacinės programos vaikams ar muzikos mokyklos bendruomenei, mokytojams. O trečiąją kryptį galėčiau pavadinti atminties įamžinimu. Jos tikslas - sukurti ženklus, reiškinius mieste, kurie bylotų apie šią asmenybę, apie jo darbus, apie tai, ką jis pradėjo, o mes tęsiame“. 

2019 m. nemaža dalis projekto lėšų buvo skirta Rokiškio vargonų remontui, kurio metu buvo pakeistas Rokiškio vargonų variklis, kad jie geriau skambėtų. 2020 m. dėmesys buvo sutelktas į pirmąją grafiškąją Rokiškio giedojimo ir vargonavimo muzikos mokyklą - buvo pakabinta speciali lentelė, įrėminta R. Lymano ir jo mokinių nuotrauka. O šiais metais, matydami labai gražius moderniosios grafikos darbus, projekto iniciatoriai sugalvojo moderniais gatvės meno piešiniais papuošti Rokiškio muzikos mokyklą, kuriuose bus paliekamas atminties ženklas apie Rudolfo Lymano asmenybę, muziką.

„Kitiem metams turime dar tolimesnių idėjų. Rašant projektus, mūsų visad prašoma paaiškinti, kokia bus jų liekamoji vertė, todėl patys nuolat ieškome tų atminties ženklų ir kviečiame visuomenę, turint idėjų, nebijoti jomis pasidalinti, juk kartais labai maži ir simboliniai dalykai, kaip pavyzdžiui, kiškio skulptūra, kurią pastatėme prie Juozo Keliuočio viešosios bibliotekos, irgi yra tam tikras atminimo ženklas, kuris parodo, kaip yra gera kažką sukurti ir visiems grožėtis“ - pasakojo Aušra Gudgalienė.

 

 

Matydami gražius gyvosios grafikos darbus, nusprendė palikti ženklą apie Lymaną apie tai ką jis pradėjo per gatvės meną.

Dalintis naujiena
Rašyti komentarą

Rekomenduojami video