Dovanotos knygos pildo muziejaus biblioteką (0)

Publikuota: 2021-03-27 Kategorija: Kultūra
Dovanotos knygos pildo muziejaus biblioteką
Rokiškio Sirena nuotr. / Knygos

Muziejų pasiekė Kęstučio Pikūno dovana – leidinio „Passport“  III tomas. Leidinio tikslas – „pasakoti Lietuvos ir jos žmonių istorijas, kurios iš pažiūros sėkmingos, tačiau turi nemažai tamsių puslapių“, – teigė  „Passport“ sudarytojas K. Pikūnas.

Trečiasis tomas skirtas Lietuvos žydams. Šis leidinys skaitytojui suteikia progą iš arti pažvelgti į Lietuvos žydų, arba litvakų, istoriją. Įkvepiantys pokalbiai, skvarbūs kontekstai ir fotopasakojimai padeda geriau pažinti litvakų kultūrą, paveldą ir gyvenimo būdą, pabrėžiant analitinio žvilgsnio svarbą bei šiandienos aktualijų suvokimą iš skirtingų perspektyvų.

Tai nėra standartinis Lietuvos žydų (litvakų) istorijos atpasakojimas. Čia kertinė figūra yra žmogus. Patirtys ir pokalbiai su Lietuvoje ir užsienyje gyvenančiais litvakais, vienas iš jų – muziejaus bičiulis, JAV gyvenantis teisininkas Philipas Shapiro,  įtraukiantis fotopasakojimas ir rinktiniai istorijos kontekstai kviečia sustoti ir nenuobodžiai susipažinti su mažai pažįstama Lietuvos žydų istorija.

„Passport“ skirtas smalsiam skaitytojui ir visiškai nesvarbu, ar tai paaugliai, ar vyresni žmonės. Visi norintys ją gali rasti Rokiškio krašto muziejaus bibliotekoje.

Dalintis naujiena
Rašyti komentarą

Rekomenduojami video