Biblioteka - visiems (0)

Publikuota: 2021-09-27 Kategorija: Kultūra
Biblioteka - visiems
Rokiškio rajono savivaldybės Juozo Keliuočio viešosios bibliotekos nuotr. / Biblioteka visiems

Rokiškio rajono savivaldybės Juozo Keliuočio viešosios bibliotekos vaikų ir jaunimo skyriaus duris puošia išskirtinis ženklas – spalvota dėlionė „Biblioteka visiems“.

Skirtingos elementų spalvos ir jų susijungimas rodo gebėjimą priimti vieniems kitus, nepaisant mūsų skirtumų ir įvairumo bei simbolizuoja bibliotekų ketinimą didinti savo paslaugų prieinamumą įvairią negalią turintiems žmonėms, skatinti visuomenės informuotumą ir ugdyti toleranciją.

Vaikų ir jaunimo skyriuje yra parengtos ir įdiegtos priemonės, palengvinančios vaikų, su autizmo spektro sutrikimais, lankymąsi bibliotekoje.

„Sensorinio gesintuvo“ rinkinį sudaro palapinė bei taktilinės, garsinės ir vizualinės priemonės, padedančios autistiškiems asmenims suvaldyti kilusį nerimą, nusiraminti ir atsipalaiduoti.

Biblioteka turi vizualinę socialinę istoriją ir plakatą, kurie padeda pasiruošti vizitui: dar prieš atvykstant susipažinti su bibliotekos erdvėmis, taisyklėmis, pamatyti, kaip atrodo darbuotojai, kurie čia dirba. Juos lankytojai ras bibliotekos interneto svetainėje www.rokiskis.rvb.lt

Biblioteka nuo šiol tampa dar labiau atviresnė ir labiau draugiška vieta visiems, nepaisant mūsų skirtumų ir įvairumo.

Kviečiame apsilankyti.

Dalintis naujiena
Rašyti komentarą

Rekomenduojami video