A. Šimoliūnienė: „Norėjosi ne tik piešti, bet ir padėti kitiems“ (0)

Publikuota: 2023-11-07 Kategorija: Kultūra
A. Šimoliūnienė: „Norėjosi ne tik piešti, bet ir padėti kitiems“
„Rokiškio Sirena“ nuotr. / A. Šimoliūnienė pristatė 19-tą personalinę parodą

Lapkričio 7 d. Rokiškio rajono savivaldybės Juozo Keliuočio viešojoje bibliotekoje pristatyta Angelės Šimoliūnienės trimačio vaizdo tapybos darbų „Praskleidus uždangą“ paroda. „Kuo ilgiau žiūri, tuo daugiau pamatai“, – paveiksluose tyrinėti ne tik pirmą planą, bet ir pažvelgti giliau kvietė parodos autorė.

Nusivylė Vakarų medicina

Piešusi nuo vaikystės,  A. Šimoliūnienė pasirinko kitą kelią – iš pradžių tėvai nepanoro leisti į M. K Čiurlionio menų mokyklą, o paskui ir pati nusprendė, kad mokysis ne architektūros ir dailės, o lietuvių kalbos. 22 metus dirbo lietuvių kalbos ir literatūros mokytoja, kol pajuto, kad kažko trūksta. Su vaikais pradėjo statyti spektakliukus, bet reikėjo žinių, taigi pradėjo Klaipėdoje studijuoti režisūrą. Pastatė 32 spektaklius, anot autorės, sekėsi neblogai. Tačiau staiga vienas gyvenimo etapas baigėsi, kai mirė vyras. „Buvau nusivylusi Vakarų medicina, kad nesurado ligos“, – sakė A. Šimoliūnienė.

Žinios išlaisvino

Prasidėjo ieškojimų kelias, parodos autorė pasakojo, kad sėmėsi įvairių žinių, mokėsi psichologijos, gilino tradicinės ir netradicinės medicinos žinias, gilinosi į dailės terapiją, kuri kaip gydymo metodas užsienyje naudojama nuo 1960 m. Ilgainiui pavyko išsilaisvinti, pakeisti požiūrį į daugelį dalykų, atsikratyti negatyvių minčių. Iš pradžių piešė „dėl savęs“, paskui, aplinkinių paskatinta, pradėjo rodyti paveikslus parodose. Autorė neslepia – norėjo ne tik piešti, bet ir padėti žmonėms.

A. Šimoliūnienė džiaugėsi, kad jos darbai buvo pastebėti tarptautiniuose konkursuose. 2023 m. Londone vykusiame Golden Time Talant Konkurse dailės srityje du darbai buvo įvertinti trečia vieta. Amerikos meno apdovanojimuose vienas iš paveikslų įvertintas 6 prizine vieta.  

Dalintis naujiena
Rašyti komentarą

Rekomenduojami video