21-ąsias „Obelines“ vainikavo paminklinio akmens, skirto „Žaliosios“ įprasminimui, atidengimas     (0)

Publikuota: 2023-09-10 Kategorija: Kultūra
 21-ąsias „Obelines“ vainikavo paminklinio akmens, skirto „Žaliosios“ įprasminimui, atidengimas      
Kristinos Ramanauskaitės nuotr. / Obelių bendruomenės centro pirmininkas V. Pupelis ir Arūnas Kairys atidengia paminklinį akmenį

 

Sekmadienio popietę Obelių bendruomenė rinkosi prie buvusios mokyklos, o dabar – bendruomenės namų, vadinamos „Žaliosios“, kur 21-osios „Obelinės“ renginius vainikavo paminklinio akmens (aut. Arūnas Kairys), atidengimas.

Įdomi ir turtinga

„Čia daugelio mūsų šaknys, čia gyveno ir gyvena mūsų tėvai, seneliai, protėviai, ir ta istorinė gija tęsiasi jau XVI a. pradžios. <...> Kaip ir kiekvienas kraštas, Obeliai turi savo identitetą, kurį per šimtus metų sukūrė čia gyvenę žmonės. Įdomi ir turtinga Obelių istorija – nuo pirmosios dvarvietės, pirmojo seniūno Martyno Marcelijaus Giedraičio, Obelių bažnyčios, bravoro, malūno iki dabar sukurtų ir atkurtų objektų“, – sakė Laisvės kovų istorijos muziejaus Obeliuose edukatorė-ekskursijų vadovė Dijana Meškauskienė. 

Daug darbų, gražinant Obelius, nuveikė 20-metį mininti vietos bendruomenė, vadovaujama iniciatyvų nestokojančio ir greitą tempą jas įgyvendinant diktuojančio Virginijaus Pupelio.

Padovanojo skulptūrą

Obelius, turtingus ne tik obuoliais, bet ir seniūnais, pasveikino šiuo metu motinystės atostogose esanti Jūratė Šinkūnienė bei ją vaduojantis seniūnas  Vytautas Stakys, Rokiškio rajono savivaldybės meras Ramūnas Godeliauskas.

 Bendruomenei sukakties proga įteikta dovana – „Žaliosios“ kiemą puoš skulptūra ,,Angelas“, kurią sukūrė skulptorius Gintaras Varnas.

Dalintis naujiena
Rašyti komentarą

Rekomenduojami video