Per pusvalandį vokiečiai išgraibstė ir sukirto tai, ką Laimutė Sadauskienė kepė septynias valandas (4)

Publikuota: 2020-01-17 Kategorija: Aktualijos
Per pusvalandį vokiečiai išgraibstė ir sukirto tai, ką Laimutė Sadauskienė kepė septynias valandas
lrytas.lt nuotr. / Per pusvalandį vokiečiai išgraibstė ir sukirto tai, ką Laimutė Sadauskienė kepė septynias valandas

„Labai skanus „bankuchenas“. Tikras“, – patikino vokietė, lauždama vieną po kito šakočio ragą. – Nemaniau, kad lietuviai tokį patį kepa, kaip ir vokiečiai“. 

„Linksma“, – susižvalgė prie staliukų Lietuvos stende susėdusi pagyvenusių vokiečių pora. Mat per šakočio pjaustymo ceremoniją uždainavo kartu su dainas traukusiais „Sutaro“ ansamblio vyrais.

Ar jie moka lietuviškai? „Ne, – pratarė svečias. – Bet dainos labai smagios“.

Štai taip – su dainomis ir vokiečių liaupsėmis „Žaliojoje savaitėje“ penktadienį buvo supjaustytas milžiniškas, 45 kilogramus svėręs šakotis.

Jį į parodą atgabeno Laimutė Sadauskienė – garsi šakočių kepėja iš Rokiškio rajono, Juodupės. Ji kiekvieną sausį Vokietijoje, Berlyne vykstančioje tarptautinėje žemės ūkio parodoje ten pat įsirengia krosnį. Ir vokiečiai ragauja tai, ką mato ten pat iškepant.

Didysis šakotis buvo supjaustytas ir išdalintas vos per pusvalandį. Prie stendo besigrūdantys žmonės negalėjo patikėti tuo, ką mato – kad tokį gardėsį gali gauti dovanų, nemokamai.

Iš peties pjaustant šį kepinį, kuriam prireikė 17 kilogramų miltų, 700 kiaušinių ir „kalno“ sviesto, teko padirbėti ir žemės ūkio ministrui A.Palioniui, ir stende besidarbuojančios „Bernelių“ užeigos padavėjams.

Dalintis naujiena
Rašyti komentarą

Rekomenduojami video