Pandėlio miesto bendruomenė vykdo projektą "Gera kartu" (foto) (1)

Publikuota: 2017-12-05 Kategorija: Kultūra
Pandėlio miesto bendruomenė vykdo projektą

Pandėlio miesto bendruomenė vykdo projektą "Gera kartu". 
Finansavimą gavome iš Rokiškio savivaldybės pagal 2017 m. Nevyriausybinių organizacijų ir bendruomeninės veiklos stiprinimo 2017–2019 metų veiksmų plano įgyvendinimo 2.3 priemonę „Remti bendruomeninę veiklą savivaldybėse“.

Keletas akimirkų iš organizuotų veiklų: lankėmės Molėtų krašto tradicinių amatų centre ir Lietuvos etnokosmologijos muziejuje. Vykome 28 žmonės. Su mumis keliavo ir kaimyninių bendruomenių iš Sriubiškių, Suvainiškio, Lailūnų visuomenininkai.

Dalyvavome dviejuose edukaciniuose užsiėmimuose: mokėmės pinti krepšį iš karnų ir virti žuvienę. Iki soties prisivalgę skanios firminės žuvienės sugebėjome įkopti į aukščiausią Lietuvoje apžvalgos bokštą, tiesa, ne visi... Grožėjomės nuostabiu Lakajų kraštovaizdžiu.

Nedvejojo pandėliečiai ir sukvietė seniūnijos bendruomenes į susiėjimą ,,Gera kartu". O kartu taip buvo gera, kad net naktį iškritęs sniegas Pandėlyje ištirpo. Suėjo, suvažiavo entuziastai iš Pandėlio, Sriubiškių, Panemunio, Lailūnų bendruomenių. Atskubėjo net pats rajono meras Antanas Vagonis, Bendruomenės krikštatėvis Vytautas Saulis, bičiulis Tadas Barauskas su žmona Laura. Pasaulyje nėra didesnio turto už draugystę ir nuoširdų bendravimą (John Kehoe). Stalai lūžo nuo šeimininkių iškeptų pyragų... Ragavom ir rinkom patį skaniausią. Darbas atsakingas, todėl buvo sudaryta komisija. Laimėtojai - Sriubiškių kaimo bendruomenės pyragas. Krikštijom naują narę Eleną, sveikinom jubiliatus, peržvelgėm per metus nuveiktus darbus, pristatėme projektinę veiklą, žaidėm, dūkom, šokom linksminami muzikantų grupės ,,Rojaus paukščiukai". 

Daug pamatėme, daug sužinojome, o svarbiausia - buvo GERA KARTU.

Ačiū važiavusiems bendruomeniečiams ir kaimynams už ištvermę, linksmai ir turiningai praleistą laiką...

Dalintis naujiena
Rašyti komentarą

Rekomenduojami video