MANO RECEPTAS TAVO. Naminis pomidorų padažas (foto) (0)

Publikuota: 2023-09-04 Kategorija: Receptai
MANO RECEPTAS TAVO. Naminis pomidorų padažas (foto)
Asmeninio archyvo nuotr. / ,,Rokiškio Sirenos“ reklamos vadybininkė Justina Kazlionka

,,Rokiškio Sirenos“ reklamos vadybininkė Justina Kazlionka dalinasi su Jumis savo naminio pomidorų padažo receptu.  

,,Kadangi mama ir anyta yra puikios sodininkės ir pomidorų šiemet priaugino tiek, kad jų nebėra kur dėti, turėjau pasukti galvą, ką galėčiau iš jų pagaminti. Kadangi auginu mažą dukrytę ir stengiuosi, kad jos mityba būtų kuo sveikesnė, namuose nenaudojame pirktinių padažų. Todėl pagalvojau, kad kodėl gi nepasigaminus naminio pomidorų padažo, kuriuo patiekalus galėtume gardinti visa šeima. Čiupau patį pirmą patikusį receptą iš interneto ir stojau prie puodų, tačiau rezultatas tikrai nenuvylė - padažą gyrė tiek sutuoktinis, tiek kolegos, kuriems teko jo paragauti, todėl drąsiai rekomenduoju tokį padažą pasigaminti ir Jums, mieli mūsų laikraščio skaitytojai“ – sako J. Kazlionka.  

Naminis pomidorų padažas  

Reikės:  

  • 3 kg pomidorų 
  • 3-4 raudonųjų paprikų 
  • 5 didesnių svogūnų 
  • 1 galvutės česnako 
  • 1 stiklinės cukraus (naudojau kiek mažiau) 
  • 3 v. š. druskos 
  • 150 ml acto (9%) 
  • 1 a. š. maltų juodųjų pipirų 
  • 1 a. š. maltos kalendros 
  • 1 a. š. baziliko  

Gaminimas  


Pomidorus, paprikas, svogūnus ir česnakus smulkiai supjaustome. Viską suverčiame į puodą, dedame cukraus, druskos, prieskonius ir užverdame. Tada sumažiname ugnį ir verdame atidengtu puodu ant nedidelės ugnies vis pamaišydami apie 1 valandą, iki dalis skysčio nugaruoja ir padažas sutirštėja. Tada supilame actą ir dar paverdame keletą minučių. Išvirusį padažą sutriname elektriniu trintuvu iki vientisos masės, jog būtų glotnios, vientisos tekstūros. Karštą padažą supilstome į iškaitintus stiklainiukus, uždarome steriliais, sandariais dangteliais ir leidžiame atvėsti. O tada nešame į rūsį arba sandėliuką.  

Patarimas: 

Tiek cukraus, tiek acto kiekį galite drąsiai koreguoti pagal savo skonį, tiesiog ragaudami padažą - iš pradžių jų galite dėti mažiau, o į virimo pabaigą tiesiog pareguliuokite pagal mėgimą.  

Skanaus!  

 

Rubrikoje MANO RECEPTAS TAVO visi rokiškėnai gali dalintis savo receptais ir jų nuotraukomis. Jeigu turite mėgstamų patiekalų, kurių receptais norite pasidalinti su mūsų skaitytojais, parašykite mums el. paštu reklama@rokiskiosirena.lt Susisieksime! 

 

Dalintis naujiena
Rašyti komentarą

Rekomenduojami video