MANO RECEPTAS TAVO. Karamelinis sūrio pyragas (0)

Publikuota: 2023-09-16 Kategorija: Receptai
MANO RECEPTAS TAVO. Karamelinis sūrio pyragas
V. Melvydaitės asmeninio archyvo nuotr. / „Po pyrago degustavimo, kaip burnos higienistė, patariu išsivalyti dantis, nes pyragas turi nemažais cukraus“, – šypsosi V. Melvydaitė.

Vaidmina Melvydaitė, Rokiškio pirminės asmens sveikatos priežiūros centro burnos higienistė, šypsosi, kad yra labai didelė desertų mėgėja, todėl ir su mūsų skaitytojais pasidalins labai skaniu ir lengvai pagaminamu sūrio pyrago receptu.

„Visi, kurie ragauja, pagiria, jog pyragas labai skanus. Šį receptą radau interneto platybėse, bet jis tapo mano favoritu, tiek švenčiant gimtadienį, tiek einant į svečius ar tiesiog norit kažko saldaus“, – pasakojo medikė.

INGREDIENTAI

400 g sausainių (naudojau „Selga“, – pašnekovės pastaba)

160 g sviesto

500 g kreminio sūrio (naudojau „Mascarpone“, bet tinka ir „Ricotta“, „Philadelphia“ ar kt. sūrio rūšis, – pašnekovės pastaba); 

200 g grietinės 

170 g cukraus 

2 valg. š. kvietinių miltų

4 kiaušiniai

Karamelei reikės 100 g sviesto ir 400 g (skardinės) virto kondensuoto pieno „Rududu“. 

Sausainius sutrupinti iki miltų konsistencijos ir sumaišyti su ištirpintu sviestu. Viską suberti į 20 cm skersmens apvalią formelę ir spaudžiant sausainių masę prie formos kraštų suformuoti krepšelį. Tada kepti įkaitintoje 180 laipsnių karščio orkaitėje apie 15 min., kol lengvai apskrus. 

Per tą laiką kreminį sūrį sumaišyti su grietine, cukrumi ir miltais. Po vieną įmaišyti kiaušinius ir plakti iki vientisumo. Ant iškepusio sausainių krepšelio supilti sūrio įdarą, tolygiai paskirstyti ir dėti atgal kepti į orkaitę, kurios temperatūra turėtų būti sumažinta iki 160 laipsnių. Kepimas gali užtrukti nuo 40 min. iki 1val. ar daugiau, tai priklauso nuo pačios orkaitės ir kepimo formos. Iškepusio pyrago šonai turi būti tvirti, o vidurys lengvai drebėti. Desertą reikėtų atvėsinti išjungtoje orkaitėje, šiek tiek atidarius dureles, tada statyti į šaldytuvą pilnai atvėsti. 

Karamelei sviestą ištirpinti su „Rududu“ iki vientisos masė. Tada karamelę supilti ant pyrago viršaus ir vėl visą pyragą vėsinti šaldytuve, kol karamelė sustings.

Galima puošti uogomis, riešutais ar palikti tik su karamele.

Skanaus!

Rubrikoje MANO RECEPTAS TAVO visi rokiškėnai gali dalintis savo receptais ir jų nuotraukomis. Jeigu turite mėgstamų patiekalų, kurių receptais norite pasidalinti su mūsų skaitytojais, parašykite mums el. paštu reklama@rokiskiosirena.lt Susisieksime!

Dalintis naujiena
Rašyti komentarą

Rekomenduojami video