MANO RECEPTAS TAVO. Čili troškinys (0)

Publikuota: 2023-06-19 Kategorija: Receptai
MANO RECEPTAS TAVO. Čili troškinys
G. Šapranauskienės asmeninio archyvo nuotr. / Šapranauskų šeima atrado savo čili troškinio receptą.

Rokiškyje gyvenanti Gražina Šapranauskienė jau beveik 26 metus dirba Skemų socialinės globos namuose socialine darbuotoja.

„Turiu vyrą Evaldą, 24 metų dukrą Dovilę ir 10 metų sūnų Justiną, kuris kartais į Rokiškį atveža kokį medalį už plaukimą, jis treniruojasi pas Kęstutį Buinicką. Esu paprasta, žemiška moteris, mama, žmona ir darbuotoja. Myliu žmones ir gyvenimą. O šis čili troškinys mūsų šeimoje atsirado netikėtai.

Retkarčiais, užsukus į kavinę, visa keturių asmenų mūsų šeima mėgdavome užsisakyti čili sriubos. Kartą, vaikštant parduotuvėje su dukra, gimė mintis pačioms pabandyti išsivirti šią skaniai aštrią sriubą... Taip, po kelių bandymų ši sriuba pas mus virto čili troškiniu, kuris tapo vienu mūsų mėgstamiausių šeimos patiekalų. Jį išskirtinai gamina tik mūsų dukra Dovilė“, – pasakojo G. Šapranauskienė.

Reikės:

0,5 kg kiaulienos faršo (tradicinė čili verdama iš jautienos faršo, tačiau recepto autorė labiau mėgsta kiaulienos faršą, o kai turi, deda ir šernienos faršą)

didelės skardinės – 800 g, konservuotų pomidorų savo sultyse (geriausiai smulkinti, bet galima ir nesmulkintus dėti, kad kuo mažiau būtų odelių dedant į troškinį)

1 skardinės (200 g) raudonųjų konservuotų pupelių čili padaže

1 skardinės (mažos) konservuotų saldžiųjų kukurūzų

1 vnt. didelės saldžiosios raudonosios paprikos

3 vnt. čili pipirų

3 vnt. svogūnų

3-5 skiltelės česnako

Pagal skonį druskos, juodųjų pipirų

Tarkuoto fermentinio sūrio (pabarstymui, patiekiant valgyti)

Prancūziško batono su česnaku

Keptuvėje su trupučiu aliejaus dedame smulkiai supjaustytą svogūną, kubeliais pjaustytą papriką, pakepiname iki tol, kol suminkštės. Tada dedame smulkintus česnaką, čili pipirus (be sėklelių), dar pakepiname apie porą minučių. Į šias apkeptas daržoves sudedame pasirinktą faršą. Po truputį maišydami (kas mėgsta, kad nebūtų didelių mėsos gabalų, tegul pasistengia gerai išmaišyti, pašnekovė mėgsta, kai būna didesni mėsos gabaliukai, nes gamina kaip troškinį, o ne kaip sriubą) kepame apie 5 minutes. Pagardiname druska, pipirais.

Imame didelį puodą (geriau storu dugnu, nes baigus virti dar kurį laiką, uždengus dangtį, viskas troškinasi, ir ilgiau išlieka karšta), suverčiame konservuotus smulkintus pomidorus su visu jų skysčiu, konservuotas raudonas pupeles čili padaže, kukurūzus. Tada iš keptuvės dedame pakepintą su daržovėmis faršą (prieš dedant į puodą faršą, nupilame iš jo susidariusį skystį, kad nebūtų taip riebu, nes recepto autorė mėgsta gaminti su kiaulienos faršu, arba galima dėti su skysčiu, tuomet nereikės pilti vandens). Viską užviriname ir nuolat pamaišydami, ant nedidelės ugnies verdame apie 20 min. uždengę dangčiu. Skysčio daug nepilame, jeigu mėgstame tirštą troškinį.

Nuimame nuo puodo dangtį ir ant silpnos ugnies, kartais pamaišydami, dar paverdame apie 15 min. Paragaujame, ir jei ko trūksta (druskos, pipirų) pagardiname pagal savo skonį. Baigus virti, uždengiame dangtį ir leidžiame dar kurį laiką „prisirpti“.

Troškinį patiekite sriubos lėkštėje pagardintą jūsų mėgstamu tarkuotu sūriu.

Užkandžiui prie troškinio rinkitės prancūzišką batoną su česnaku.

Skanaus!

Rubrikoje „Tavo receptas mano“ visi rokiškėnai gali dalintis savo receptais ir jų nuotraukomis. Jeigu turite mėgstamų patiekalų, kurių receptais norite pasidalinti su mūsų skaitytojais, parašykite mums el. paštu reklama@rokiskiosirena.lt Susisieksime!

Dalintis naujiena
Rašyti komentarą

Rekomenduojami video