Vasario 9 d. darbą pradės savivaldybių rinkimų komisijų pirmininkai (0)

Publikuota: 2024-02-07 Kategorija: Politika
Vasario 9 d. darbą pradės savivaldybių rinkimų komisijų pirmininkai
VRK nuotr. / Vasario 9 d. darbą pradės savivaldybių rinkimų komisijų pirmininkai

Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) patvirtino 2024 m. gegužės 12 d. Respublikos Prezidento rinkimų savivaldybių rinkimų komisijų sudėtis, kartu  nustatydama, kad jos dirbs organizuodamos Referendumą dėl Konstitucijos 12 straipsnio pakeitimo ir birželio 9 d. rinkimus į Europos Parlamentą.

Oficialiai darbą komisijos nariai pradės po to, kai duos rašytinį pasižadėjimą. Komisijų pirmininkų pasižadėjimų ceremoniją VRK organizuoja vasario 9 d. 10 val. Ji bus surengta Lietuvos Respublikos Seime.

Tą pačią dieną jiems bus vedami mokymai, kurių metu VRK atstovai supažindins savivaldybių rinkimų komisijų pirmininkus su artėjančių rinkimų organizavimo procedūromis, darbo su VRK informacine sistema pagrindais, rinkimų komisijų finansų tvarkymo aktualijomis, skundų, tyrimų ir politinės reklamos stebėsenos aspektais, antikorupcinio elgesio standartais, asmens duomenų tvarkymu rinkimuose, balsavimo patalpų pritaikymu asmenims su negalia, informacijos viešinimo apie rinkimus klausimais ir VRK nuotolinių mokymų platforma.

Renginio programa>>

Renginys bus filmuojamas ir tiesiogiai transliuojamas internetu. Jame nedalyvavę komisijų nariai jiems patogiu metu galės peržiūrėti mokymų įrašą.

Transliacijos nuoroda – https://www.youtube.com/watch?v=uutGfobt0YU

Likusieji komisijų nariai rašytinius pasižadėjimus savo savivaldybėse turės duoti per 15 dienų nuo VRK sprendimo, kuriuo patvirtinta savivaldybių rinkimų komisijų sudėtis, įsigaliojimo dienos arba ne vėliau kaip iki vasario 21 dienos.

Savivaldybių rinkimų komisijas VRK sudarė iš Lietuvos Respublikos teisingumo ministro, Lietuvos teisininkų draugijos, savivaldybių administracijų direktorių ir politinių partijų pateiktų kandidatūrų.

VRK sprendimas dėl savivaldybių rinkimų komisijų sudarymo>>  

VRK inf.

Dalintis naujiena
Rašyti komentarą

Rekomenduojami video