Tarybos posėdyje – privačios mokyklos idėja (3)

Publikuota: 2018-05-25 Kategorija: Politika
Tarybos posėdyje – privačios mokyklos idėja

Nuslūgus baimėms dėl tiesioginio valdymo, tęsiasi normalus tarybos narių darbas – gegužės 25 dieną vykusiame posėdyje pasveikinti Rokiškio rajono vardą garsinantys jaunuoliai, o pačiame posėdyje buvo ruošiamasi apsvarstyti 23 klausimus, tarp kurių ir privačios mokyklos idėja.

Nuslūgus emocijoms po savivaldybės administracijos direktoriaus bei vicemero rinkimų, pastarasis rajono tarybos posėdis prasidėjo sveikinimais. Meras padėkojo rajoną garsinantiems jaunuoliams, kuriems pastarasis įteikė padėkos raštus bei gėles, kurių didžiulis glėbys stovėjęs posėdžių salėje blaškė ne vieno posėdžio dalyvio dėmesį. „Noriu be galo padėkoti šiems nuostabiems jaunuoliams, kurie garsina Rokiškio rajono vardą todėl įteikdamas padėkos raštus norėčiau jiems už tai atsidėkoti,“ – posėdį pradėjo Rokiškio rajono meras Antanas Vagonis. Padėkos raštai už fizikos, chemijos, matematikos bei sporto pasiekimus buvo įteikti Uršulei Tarvydytei, Emilijai Trumpaitei, Bernardui Gediminui Jenciui, Rimantei Mičelytei, Nojui Konstantinui Čypui, Sandrai ir Vaidui Macijauskams.

Padėkomis ir plojimais bei Vyriausybės atstovės Panevėžio apskrityje net trimis klausimais sutrumpintą tarybos posėdį pradėjęs Rokiškio rajono meras Antanas Vagonis posėdį tęsė ne tokia gera žinia. Frakcija nr. 1 prisijungia prie frakcijos opozicijos, o tai rajono mero žodžiais: „Itin liūdna ir bloga naujiena“.

Toliau svarstytas Egidijaus Vilimo nusišalinimo klausimas svarstant Rokiškio rajono Vietos veiklos grupės, kurios administravimo vadovė yra jo žmona Raimonda Stankevičiūtė-Vilimienė. Mokyklos suolą primenančiu balsavimu keliant ranką pritarė 19 tarybos narių, 2 susilaikė, o nepritarė tik vienas tarybos narys. Svarstomų VVG klausimų metu E. Vilimas pagal reglamentą turėjo palikti salę.

Nors atrodė, jog didžiausios problemos Rokiškio rajono taryboje jau pamirštos ir jau atrodė, kad ramiai prasidėjęs posėdis išliks emocionaliai stabiliu, tačiau Jolantos Jasiūnienės pristatytas 14 klausimas dėl vietos valdžios sektoriaus atstovavimo Rokiškio rajono vietos veiklos grupės valdyboje sprendimo pakeitimo sukėlė didžiulę emocijų bangą tarybos narių tarpe. Pastarieji ne tik sukėlė garsią diskusiją, tačiau per salę nuvilnijo ir nepasitenkinimo banga bei nemalonūs klausimai pranešėjai. Tačiau galiausiai klausimas buvo priimtas 13 narių pritarimu.

Paskutinis klausimas privertė suklusti visus tarybos posėdžio klausytojus – pristatyta  privačios mokyklos idėja, apie kurią daug kas girdėjo jau iš vicemero Stanislovo Dambrausko lūpų. Klausimą pristatė vaikų knygų bei vadovėlių autorė Ieva Kilienė. Privačioje mokykloje planuojamos klasės iki 10 mokinių, anglų kalbos mokymas nuo pirmos klasės, informatikos – jau pradinėse klasėse, kuriose nebūtų skiriami namų darbai ir nebūtų rašomi pažymiai, o mokykla su laiku augtų. Kaip teigė pranešėja, tokio tipo mokyklai pritarė Rokiškio mamų ir verslo klubai, daugelis tėvų. I. Kilienė teigia, kad apie šią mokyklą būtų kalbama visoje Lietuvoje, rajonas taptų patrauklesnis jaunoms šeimoms. Anot pranešėjos vis dar svarstoma dėl mokyklos patalpų. Ievos Kilienės pristatytas klausimas sulaukė daugybės tarybos narių klausimų, o Irmanto Tarvydžio teigimu, Verslo klubas tikrai prisidės prisidės prie privačios mokyklos idėjos įgyvendinimo ne tik patalpų, bet ir mokyklai reikalingų baldų klausimu.

Posėdis baigtas 11:41 val.

 

Dalintis naujiena
Rašyti komentarą

Rekomenduojami video