Tarnybinis automobilis – asmeniniams reikalams? (18)

Publikuota: 2019-02-07 Kategorija: Politika
Tarnybinis automobilis – asmeniniams reikalams?

Rokiškio rajono politikai susidomėjo, ar rajono meras nesinaudoja tarnybine padėtimi – liudininkų teigimu, pastarasis darbo metu, naudodamasis tarnybiniu automobiliu, vyko į Kaune vykusius debatus.

Darbotvarkėje - neužsiminta

Rokiškio rajono savivaldybės internetinėje svetainėje pateikti kiekvienos dienos mero planai. Vasario 6 dieną rajono mero dienotvarkėje nurodoma, kad 8 valandą jis dalyvavo savivaldybės vadovų pasitarime, 11 val. vyko į susitikimą LRT biure Kaune, 12 val. – važiavo susitikti su UAB “Virtualūs namai” atstovais, 16.30 planuotas susitikimas su Rokiškio Šaulių kuopos atstovais Juodupėje (iš tiesų tai ilgamečio Juodupės šaulių vado Sigito Zoko laidotuvės, – aut. past.), o 18 val. – dalyvavimas Rokiškio rajono kandidatų į merus debatuose Rokiškio kultūros centre.

Dienotvarkėje apie debatus Kaune neužsiminta.

Klausimą pateikė slapta

Mįslė apie Antano Vagonio kelionę į Kauną ramybės nedavė ir tarybos nariui Stasiui Meliūnui. Vasario 6 dieną vykusių debatų su kandidatais į Rokiškio rajono mero postą metu S. Meliūnas pasinaudojo suteikta proga bet kuriam debatų dalyviui ar dalyviams užduoti rūpimą klausimą. Iš pradžių S. Meliūnas klausti garsiai pasikuklino – renginio savanorei perdavė lapelį su užrašytu klausimu, kurį pastaroji nunešė debatų vedėjui Antanui Manstavičiui.

“Aš vis dėl to užduosiu klausimą ponui Vagoniui, kurį ką tik gavau lapelyje. Iš tiesų nežinau, kas klausia ir jeigu tai yra netiesa jūs galėsite pasakyti, kad tai yra netiesa,” – rankoje laikydamas lapelį į A. Vagonį kreipėsi A. Manstavičius.

“Aš žinau, kas klausia, – konstatavo A. Vagonis pirštu besdamas į merginas, kurioms lapelį perdavė S. Meliūnas, - Kadangi jau taip yra gal Stasys Meliūnas gali jau pats paklausti?”. Iš salės galo nuskambėjus “galiu”, S. Meliūno žodį palydėjo replika iš salės – “bailys”.

Į rajono merą S. Meliūnas kreipėsi kaip į specialistą dėmesio nukreipimui. “Mano kreipimasis susijęs su tarnybine etika. Tikriausiai mes neįsivaizduojame mero, kuris nėra pavyzdys, pagarbos įstatymui, kitam žmogui, kitaip mąstančiam ir taip toliau. O šiaip klausimas konkretus – šiandien jūs nedirbote ir naudojotės tarnybiniu automobiliu, vairuotoju, brangiai apmokamu mero laiku, dalyvavote Kaune televizijos debatuose. Ar patogiai jaučiatės, ar nesijaučiate piktnaudžiaujantis tarnyba ar nesiruošiate kaip nors kompensuoti šitų išlaidų biudžetų mokėtojams?” – klausė S. Meliūnas.

A. Vagonis atsakė, kad nelabai suprato paties klausimo, o vedėjo perklaustas “Ar jaučiatės piktnaudžiaujantis tarnybine padėtimi?” atsakė: “Ne, nesijaučiu. Nebuvo jokių debatų. Dvi minutės televizijoje ir aš turėjau Kaune susitikimą su akcinės bendrovės vadovais, kurie stato “žaliąją” (ilgą laiką neveikiantį Obelių bendruomenės veikloms skirtą pastatą – aut. past.). Priderinau prie savo grafiko”. A. Manstavičiaus paklaustas ar naudojosi tarnybiniu automobiliu, atsakė, kad taip, nes mero darbo laikas nėra reglamentuotas. “Aš dirbu visada. Ir visai nesvarbu, ar tai yra po darbo ar darbo valandomis. Meras visada yra meras,” – atsakymą užbaigė A. Vagonis.

Norite? Galite sekti

Kaip teigė pats rajono meras Antanas Vagonis, jis į jokius debatus Kaune nevyko. „Nebuvo jokių debatų, tik LRT filmavo 2 minučių kreipimąsi į rokiškėnus. Vyriausiosios rinkimų komisijos kvietimu, – sakė meras, - Mano vykimas buvo įtrauktas į dienotvarkę ir priderintas prie kito susitikimo. Be to, tuo metu DVS sistemoje tvirtinau tarybos sprendimus bei vadovų komandiruotes. Mano darbo vieta visiškai mobili“.

Paklaustas apie tai, ar tarnybinį automobilį yra panaudojęs asmeniniais tikslais, A. Vagonis atvirai atsakė, jog tą darė ne kartą. „Taip, automobiliu pasinaudojęs asmeniniais tikslais esu ne kartą. Kur nors vykdamas dažnai užsuku į degalinę dėl asmeninių priežasčių. Būna, kad pasimatau su savo vaikais dėl asmeninių priežasčių. Kartą net lankiausi pas gydytoją dėl tų pačių reikalų,“ – sakė meras.

A. Vagonis teigė, kad rajono meras – viešas asmuo, o mero veikla reglamentuota įstatymo. „Mano buvimo vietą bet kuriuo paros metu galima pamatyti per „Find My Friends“ programėlę (naudojantis GPS signalu nustatoma asmens buvimo vieta, kuri yra viešai rodoma jo turimiems kontaktams arba „draugams“ – aut. past.) ir per Facebook. Yra galimybė matyti visą mano buvimo vietų istoriją,“ – pasakojo A. Vagonis.

Dalintis naujiena
Rašyti komentarą

Rekomenduojami video