Rokiškio teismo rūmuose susitiko Antanas Vagonis ir buvęs jo patarėjas Tadas Barauskas (44)

Publikuota: 2018-08-14 Kategorija: Politika
Rokiškio teismo rūmuose susitiko Antanas Vagonis ir buvęs jo patarėjas Tadas Barauskas
Rokiškio Sirena arch. nuotr. / Tadas Barauskas ir Antanas Vagonis

Metų pradžioje įsiplieskęs ginčas tarp Rokiškio rajono mero Antano Vagonio ir buvusio jo patarėjo Tado Barausko įgavo pagreitį – abu politikai rugpjūčio 13 dieną susitiko Rokiškio teismo rūmuose.

Vasario 13-oji – diena kuomet tarp minėtųjų A. Vagonio ir T. Barausko prabėgo juoda katė - tarybai kartu su rajono meru nesugebėjus rasti kompromiso ir išrinkti kandidato į vicemero postą A. Vagonis žiniasklaidoje paviešino pranešimą, kuriame išreiškė nepasitikėjimą didžiosios daugumos pasiūlytu kandidatu T. Barausku.

“T. Barauskas man nekelia pasitikėjimo,“ – savo laiške teigė A. Vagonis. Rajono meras T. Barauską kaltino prekiavimu kontrabanda, nesąžiningą darbą AB Ūkio banke, tarnybinio automobilio naudojimu asmeninėms reikmėms. Pranešime A. Vagonis paminėjo ir tai, jog T. Barauskas nesibodėjo socialdemokratų partijos nariams gėles pirkti iš savivaldybės sąskaitos – t.y. naudojant mokesčių mokėtojų pinigus, o išrinktas socialdemokratų partijos pirmininku vėl rezgė planus, grasino suardysiąs tarybos daugumą.

Visi A. Vagonio pareikšti kaltinimai sulaukė grįžtamojo ryšio – dėl viešo apkalbėjimo T. Barauskas merą padavė į teismą.

Teismo procesą komentuoja Rokiškio rajono mero Antano Vagonio advokatas Kastytis Paspirgėlis:

„Deja, žiniasklaidoje pateikta informacija neatitinka tikrovės. Byla nebuvo pradėta nagrinėti, nebuvo tirti įrodymai bei kviečiami liudininkai – nebuvo pradėtas įrodymų procesas, todėl teigti, jog A. Vagonis neturi įrodymų dėl savo pasakytų žodžių, yra netikslinga. Buvo pateikta tik eilė prašymų dėl įrodymų pateikimo ir liudytojų iškvietimo – tik tuomet būtų imtasi įrodinėti aplinkybes. Byla buvo pasiekusi tik prašymo stadiją, o T. Barausko ieškovė pasiūlė viską spręsti ne teismais, o taikos sutartimi, todėl abiejų šalių sutarimu buvo nuspręsta iki rugsėjo 4 d. vykdyti taikos derybas. Kadangi yra matoma, jog viską galima išspręsti derybomis, nes tiek A. Vagonis, tiek T. Barauskas yra protingi žmonės, bylos nagrinėjimas galbūt nė nebus pratęstas. Jei iki numatytos datos nebus pasirašyta taikos sutartis bylos svarstymas bus tęsiamas teisme”.

Kaip teigė K. Paspirgėlis taikos sutartį pasirašyti galima bet kurioje bylos nagrinėjimo stadijoje, tačiau tikimasi, jog nenorint švaistyti žmonių laiko ji bus pasirašyta iki numatytos datos.

Dalintis naujiena
Rašyti komentarą

Rekomenduojami video