Rajono savivaldybės tarybos posėdis baigėsi su pirmuoju klausimu (1291)

Publikuota: 2018-02-23 Kategorija: Politika
Rajono savivaldybės tarybos posėdis baigėsi su pirmuoju klausimu
Monika Meilutė / Tarybos posėdis baigėsi ties pirmuoju klausimu.

Dalyvavuseiji vasario 23-ąją vykusiame Rokiškio rajono savivaldybės tarybos posėdyje Nr. TP-2 savo vietose tikėjosi praleisti ne vieną ir ne dvi valandas: klausimų būta daug ir svarbių. Prie tribūnos  gėlės naujiems tarybos nariams bei būsimai savivaldybės administracijos direktorei. Tačiau tarybos posėdis baigėsi dar nė neprasidėjęs: faktiškai tetruko pusvalandį. Vyriausybės atstovei įspėjus, kad rajono tarybos nariai nusižengtų išbraukdami iš posėdžio darbotvarkės klausimus, jie nusprendė darbotvarkės apskritai nepatvirtinti.

Nors Rokiškio rajono savivaldybės tarybos posėdyje buvo numatyti net  32 klausimai, iš jų buvo spręstas tik vienas - dėl rajono savivaldybės tarybos posėdžio darbotvarkės tvirtinimo. Tarybos nariui Gintarui Girštautui uždavus klausimą, ar galima nesvarstyti klausimo dėl Natašos Aleksiejevos skyrimo rajono savivaldybės administracijos direktore, Vyriausybės atstovės asakymas buvo vienareikšmiškas – klausimo išbraukimas iš darbotvarkės būtų traktuojamas kaip įstatymo pažeidimas. Kodėl naujoji dauguma nenorėjo svarstyti direktorės, kurios kandidatūrą pati ir pasiūlė skyrimo klausimo? Nes direktorės kandidatūra teikiama tik „komplekte“ su rajono vicemero kandidatūra. O rajono meras Antanas Vagonis viešai atsisakė teikti Tado Barausko kandidatūrą šioms pareigoms užimti.

Praėjus tik 10 minučių nuo tarybos posėdžio pradžios ir G. Girštautui gavus neigiamą Vyriausybės atstovės atsakymą, pastarasis paprašė pertraukos. Po pasitarimo meras paskelbė balsavimą dėl posėdžio darbotvarkės tvirtinimo. 60% tarybos narių balsavo „prieš“, o likusieji – teigiamai, susilaikiusiųjų ir nebalsavusių nebuvo.

Pusvalandį tetrukusiame tarybos posėdyje iš pradžių dalyvavo 23 tarybos nariai. Iš rajono tarybos pasitraukė „tvarkietis“ Vilius Pliuškis bei Zenonas Viduolis, kuris į tarybą pateko pagal Darbo partijos sąrašą. Posėdžio pradžioje Vyriausiosios rinkimų komisijos atstovas priėmė juos pakeitusių tarybos narių „tvarkiečio“ Albino Urbono, ir praėjusiuose Savivaldybių tarybų rinkimuose Darbo partijos sąraše buvusio Valerijaus Rancevo priesaiką. Po jos jie įgijo tarybos narių įgaliojimus ir prisijungė prie kolegų.  Rajono meras A. Vagonis pajuokavo, kad greitai išsipildė V. Rancevo, kuriam naujoji dauguma pareiškė nepasitikėjimą ir atleido iš savivaldybės administracijos direktoriaus pareigų, žodžiai: „Nesakau „sudie“, sakau „iki pasimatymo“.

 

Dalintis naujiena
Rašyti komentarą

Rekomenduojami video