Trijų Kultūros paveldo puoselėtojų iš Rokiškio krašto kandidatūros teikiamos apdovanojimui gauti (0)

Publikuota: 2023-06-22 Kategorija: Kultūra
Trijų Kultūros paveldo puoselėtojų iš Rokiškio krašto kandidatūros teikiamos apdovanojimui gauti
Rokiškio Sirena nuotr. /

Valstybinė kultūros paveldo komisija kas ketverius metus organizuoja specialius apdovanojimus „Paveldo DNR“, kuriais pagerbiami labiausiai kultūros paveldo srityje pasižymėję žmonės, geriausiai tvarkomi objektai ir sėkmingiausios iniciatyvos.

Šiais metai Rokiškio rajono savivaldybė teikė net trijų asmenų iš Rokiškio krašto kandidatūras. Ar nors vienas iš jų bus apdovanotas, o gal – net visi trys, paaiškės rugsėjo mėn.

Pagerbia mylėtojus ir puoselėtojus

Nuo 1997 m. Valstybinė kultūros paveldo komisija kaupia informaciją apie kultūros paveldo situaciją kiekvienoje Lietuvos savivaldybėje. „Paveldo DNR“ apdovanojimai rengiami tik kas 4 metus – tiek, kiek trunka vienos Paveldo komisijos kadencija, todėl iš gausybės pateikiamų kandidatūrų nominantai atrenkami ypač kruopščiai. Nominantus siūlo ne tik savivaldybės, bet ir visuomenės atstovai.

Šiais metais Rokiškio rajono savivaldybė teikė:

Rokiškio šv. apaštalo evangelisto Mato bažnyčios dekaną kunigą Eimantą Noviką, už didžiulį dėmesį Rokiškio bažnyčios kultūros paveldo išsaugojimui bei jo pažinimui ir pateikimui visuomenei;

Jolantą Vygėlienę – Kamajų kaimo bendruomenės pirmininkę, už kruopštų, atsakingą darbą įgyvendinant, įkuriant unikalų poeto ir kunigo Antano Strazdo muziejų Kamajų šv. Kazimiero bažnyčios šventoriuje esančioje koplyčioje;

Vladimirą Tokarevą – Pandėlio miesto bendruomenės pirmininką, už didelius savo apimtimis ir reikšme svarbius aplinkos tvarkymo darbus pritaikant ir prižiūrint Pandėlio dvaro sodybos parką.

Visą straipsnį skaitykite birželio 23 d., penktadienio, numeryje.

Dalintis naujiena
Rašyti komentarą

Rekomenduojami video