VRK patvirtino galutinį rinkėjų į EP sąrašą (0)

Publikuota: 2019-05-20 Kategorija: Politika
VRK patvirtino galutinį rinkėjų į EP sąrašą
Rokiškio Sirena nuotr. /

Pirmadienį Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) posėdyje patvirtintas galutinis rinkėjų sąrašas rinkimuose į Europos Parlamentą (EP).

Pasak VRK Kompiuterinių technologijų skyriaus vedėjo Dariaus Gaižausko, bendras rinkėjų į EP skaičius yra 2 487 745. Į Klaipėdos miesto jūreivių rinkimų apylinkę įrašyti 267 rinkėjai balsuos laivuose. Lietuvos Respublikos diplomatinėse atstovybėse ir konsulinėse įstaigose balsuojančių rinkėjų sąrašuose įrašyti 60 966 rinkėjai. Tai yra 10 tūkst. rinkėjų daugiau, lyginant su pirmuoju Prezidento rinkimų turu, vykusiu gegužės 12 d. Europos Sąjungos (ES) piliečiai gali dalyvauti rinkimuose visose EP valstybėse. Balsuoti kitose šalyse užsiregistravo 2505 lietuviai, o Lietuvoje balsuoti užsiregistravo 205 užsieniečiai.

Lietuvoje bus renkama 11 EP narių, o dėl europarlamentarų mandatų iš viso varžysis 16 sąrašų: Visuomeninis rinkimų komitetas „Prezidento Rolando Pakso judėjimas", Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga, Lietuvos žaliųjų partija, Lietuvos socialdemokratų partija, Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai, Visuomeninis rinkimų komitetas „Lemiamas šuolis", Lietuvos centro partija, „Valdemaro Tomaševskio blokas" - Krikščioniškų šeimų sąjungos ir Rusų aljanso koalicija, Darbo partija, Visuomeninis rinkimų komitetas „Stipri Lietuva vieningoje Europoje", Lietuvos socialdemokratų darbo partija, Visuomeninis rinkimų komitetas „Vytautas Radžvilas: susigrąžinkime valstybę!", Visuomeninis rinkimų komitetas „Aušros Maldeikienės traukinys", Lietuvos laisvės sąjunga (liberalai), Lietuvos Respublikos liberalų sąjūdis ir partija „Tvarka ir teisingumas".

Tam, kad sąrašas galėtų pretenduoti į vietą EP, jis turi surinkti bent 5 proc. rinkėjų balsų. ELTA primena, kad kartu su Prezidento antrojo turo rinkimais rinkimai į EP vyks gegužės 26 d. Išankstinis balsavimas vyksta gegužės 20-24 dienomis imtinai, bet kurioje savivaldybėje nuo 8 iki 20 val. Atvykus balsuoti, rinkėjas turi pateikti savi tapatybę patvirtinantį domunentą.

Tam, kad sąrašas galėtų pretenduoti į vietą EP, jis turi surinkti bent 5 proc. rinkėjų balsų.

ELTA primena, kad kartu su Prezidento antrojo turo rinkimais rinkimai į EP vyks gegužės 26 d. Išankstinis balsavimas vyksta gegužės 20-24 dienomis imtinai, bet kurioje savivaldybėje nuo 8 iki 20 val. Atvykus balsuoti, rinkėjas turi pateikti savi tapatybę patvirtinantį domunentą.

 

 








Dalintis naujiena
Rašyti komentarą

Rekomenduojami video