Trečiadienį VTEK svarstys Algio Kazulėno elgesį (0)

Publikuota: 2018-05-08 Kategorija: Politika
Trečiadienį VTEK svarstys Algio Kazulėno elgesį

2018-05-09 (trečiadienį) posėdyje VTEK svarstys:

- Seimo nario R.Karbauskio elgesį

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) vertins, ar Seimo narys Ramūnas Karbauskis nepažeidė Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymo reikalavimų nustatyta tvarka ir terminais deklaruoti privačius interesus.

Tyrimas atliktas žiniasklaidoje paskelbtos informacijos bei žurnalisto kreipimosi pagrindu. Teigta, jog R.Karbauskis dviem savo sūnums padovanojo apie 7 mln. eurų, tačiau dovanojimo sandorių nenurodė privačių interesų deklaracijoje. Papildomai aiškintasi dėl politiko galbūt nedeklaruoto sandorio, remiantis naujienų portalo „15min“ informacija (2018-03-23, „R.Karbauskis vėl turi deklaravimo problemų: nuslėpė beveik 900 tūkstančių eurų sandorį"), kad 2014 m. gruodį R.Karbauskis sudarė akcijų pirkimo-pardavimo sutartį su UAB „Agrokoncernas“. Esą, šis sandoris dar nėra pasibaigęs, kadangi už akcijas politikas įsipareigojo atsiskaityti iki šių metų gruodžio, tačiau tokios informacijos savo privačių interesų deklaracijoje jis nebuvo pateikęs.

 - Panevėžio miesto savivaldybės vicemero P.Luomano ir Seimo nario padėjėjo-sekretoriaus A.Kazulėno elgesį

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) vertins, ar Panevėžio miesto savivaldybės vicemeras Petras Luomanas ir Seimo nario padėjėjas-sekretorius Algis Kazulėnas nepažeidė Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymo reikalavimų nustatyta tvarka ir terminais deklaruoti privačius interesus.

Tyrimas atliktas naujienų portalo „15min“ žurnalisto pranešimo bei publikacijos pagrindu, o taip pat – vadovaujantis papildomai institucijų pateiktais duomenimis. Teigta, jog minėtieji asmenys nedeklaravo duomenų apie parlamentinėmis lėšomis nuomotų lengvųjų automobilių įsigijimo sandorius.

- Sveikatos apsaugos ministerijos darbuotojos S.Kazlauskienės elgesį

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) vertins, ar Sveikatos apsaugos ministerijos korupcijos prevencijos specialistė Stasė Kazlauskienė nepažeidė Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymo (VPIDVTĮ) draudimo atstovauti privačių asmenų interesams valstybės ar savivaldybių institucijose.

Tyrimas atliktas VšĮ „Respublikinė Vilniaus psichiatrijos ligoninė“ pranešimo pagrindu. Teigta, jog S.Kazlauskienė atstovavo savo sutuoktinio ir brolio interesams Darbo ginčų komisijoje. 2018-01-17 tyrimą VTEK išplėtė.

Papildomai aiškintasi, ar specialistė nepažeidė VPIDVTĮ reikalavimų nesinaudoti pareigomis asmeninei naudai gauti bei vengti interesų konflikto, o jam kilus – nusišalinti. Seimo Antikorupcijos komisijos persiųstų dokumentų pagrindu tiriamos aplinkybės, kai S.Kazlauskienė rengė savo buvusiai darbovietei – „VšĮ Respublikinės Vilniaus psichiatrijos ligoninei“ – adresuotus raštus. Jais buvo reikalaujama nutraukti gydymo įstaigos sudarytas teisinių paslaugų pirkimo sutartis, tarp kurių – ir sutartį su advokatų kontora, atstovaujančia ligoninei darbo ginče, kuriame dalyvauja pati S.Kazlauskienė, kaip buvusios darbovietės profesinės sąjungos atstovė, bei jos sutuoktinis, kaip buvęs (atleistas iš pareigų) ligoninės darbuotojas.

 - Nagrinės gautus pranešimus dėl asmenų elgesio

- Svarstys kitus veiklos klausimus

 

Posėdžio pradžia – 10 val. Numatoma trukmė – apie 4 val. (galima trumpa pertrauka)

Vieta – Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (Vilniaus g. 27, Vilnius)

Dalintis naujiena
Rašyti komentarą

Rekomenduojami video