Socialinės paramos centro direktorės pavaduotojo konkurso rezultatai apskųsti Specialiųjų tyrimų tarnybai (41)

Publikuota: 2018-04-19 Kategorija: Politika
Socialinės paramos centro direktorės pavaduotojo konkurso rezultatai apskųsti Specialiųjų tyrimų tarnybai

Lietuvos Respublikos specialiųjų tyrimų tarnyboje (STT) gautas anoniminis pranešimas, kuriame skelbiama, kad konkursas Rokiškio socialinės paramos centro direktoriaus pareigoms užimti galimai buvo vykdomas neskaidriai.

„Rokiškio Sirenos “ paprašyta pakomentuoti situaciją, rajono savivaldybės administracijos direktoriaus pareigas einanti Danguolė Kondratenkienė teigė: „Kadangi čia yra mero potvarkis, o ne savivaldybės administracijos – mes nedarysime nieko. Mano nuomone, jei kandidatams būtų surašytos specifinės sąlygos, tada STT galėtų kabintis, bet kadangi sąlygos „palengvintos“, o į konkursą gali ateiti platesnis ratas kandidatų, STT nėra ko čia prisikabinti,“.

Rajono meras Antanas Vagonis situaciją vertino taip: „Konkursas Rokiškio socialinės paramos centro direktoriaus pareigoms užimti yra visiškai švarus. Tikslas buvo į konkursą pritraukti kuo daugiau jaunų žmonių, todėl kandidatams nebuvo keltos didelės sąlygos. Jei kandidatams būtų keltos kažkokios konkrečios sąlygos, tuomet galima būtų teigti, kad konkursas vyko nešvariai, tačiau sąlygų nebuvo, tad viskas buvo vykdyta skaidriai. Kadangi supratau, kad STT neatliko jokio tyrimo, o tik gavo anoniminį pranešimą – normalu, kad kažkam kažkas nepatiko, nes taip vyksta nuolatos, ir aš čia nematau nieko blogo. Kalbant apie apie šį bei kitus konkursus – šiuo metu visi konkursai yra sustabdyti naujosios politinės daugumos prašymu, nes visų pirma norima paskirti vicemerą ir savivaldybės administracijos direktorių, kad jie galėtų skaidriai organizuoti konkursus. Taip pat svarstome galimybę pasisamdyti kompaniją, kuri padėtų vykdyti konkursus bei skirti atitinkamus žmones į postus, nes tuomet išvengtume politikų, bei kitų žmonių kišimosi ir visi būtų užtikrinti, kad konkursai rengiami skaidriai“.

Rokiškio socialinės paramos centro direktoriaus pareigas einanti Deimantė Talačkienė situaciją komentuoti atsisakė.

Dalintis naujiena
Rašyti komentarą

Rekomenduojami video