Seimo narys Raimundas Martinėlis paliko Valstiečių ir žaliųjų frakciją (26)

Publikuota: 2019-02-14 Kategorija: Politika
Seimo narys Raimundas Martinėlis paliko Valstiečių ir žaliųjų frakciją
Delfi.lt / Seimo narys Raimundas Martinėlis (dešinėje) su Konservatorių frakcijos seniūnu Gabrieliumi Landsbergiu.

Ką tik apie pasitraukimą iš Valstiečių ir žaliųjų frakcijos Seime paskelbė Sėlos vienmandatėje rinkimų apygardoje rokiškėnų ir kupiškėnų išrinktas parlamentaras Raimundas Martinėlis.
 
„Šiandien mūsų frakcija pasipildo nauju nariu. Prieš keletą minučių frakcijoje bendru sutarimu patvirtinome R. Martinėlio prašymą prisijungti prie TS-LKD frakcijos Seime. Džiaugiamės, tapome stipresni. Bendrai vertinant, tai yra tam tikri procesai Seime, akivaizdu, yra vykstantys. Manau, kad opozicija ir TS, kaip aiški alternatyva „valstiečių“ valdymui įtvirtina savo pozicijas, ir linkiu mums visiems veiksmingo efektyvaus darbo Seime“, – sakė G. Landsbergis.
 
R. Martinėlis teigė palikęs LVŽS frakciją, nes nesutapo požiūriai regionų politikos, sveikatos priežiūros reformos, LRT klausimais. Prie konservatorių jis teigė prisijungęs, nes su jais požiūriai tais klausimais sutapo. R. Martinėlis nepriklauso LVŽS partijai, yra nepartinis ir išrinktas vienmandatėje Sėlos apygardoje kaip nepriklausomas kandidatas.
„Esu tiesiogiai Rokiškio krašto žmonių išrinktas politikas, todėl vienas svarbiausių mano veiklos principų – tinkamai atstovauti savo apygardos žmonių interesams. Deja, bet dabartinė valdančioji dauguma nesilaiko rinkimų metu deklaruotų savo pažadų ir nevykdo tų darbų, kurių laukė žmonės regionuose, spaudžiamas visuomeninis transliuotojas, užsiiminėjama bereikšmiu asmeninių politinių sąskaitų suvedinėjimu, o tai nebeleidžia tikėtis realių ir konkrečių sprendimų, kurių laukia žmonės. Dabartinė sveikatos apsaugos politika ir ligoninių tinklo pertvarka taip pat yra prastai parengtos, neišdiskutuotos su medikų ir regionų bendruomenėmis. Savo buvimu nenoriu prisidėti prie tokios politikos vykdymo, todėl nusprendžiau pasitraukti iš valdančiosios frakcijos ir prisijungti prie opozicijos“, – teigė Seimo narys Raimundas Martinėlis.

Valdančiosios Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) vadovas Ramūnas Karbauskis sako, jog jo nestebina parlamentaro Raimundo Martinėlio sprendimas palikti „valstiečių“ frakciją.

„Tai suprantama, artėja savivaldos rinkimai, Rokiškyje jo įsteigtas komitetas yra mūsų konkurentas LVŽS, gal tik stebina, kad į konservatorių frakciją perėjo, bet mūsų nestebina tas sprendimas, nes jis niekuo nėra įsipareigojęs Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungai“, – ketvirtadienį žurnalistams Seime sakė R. Karbauskis.

R. Karbauskis pažymi, kad R. Martinėlis savarankiškai laimėjo rinkimus ir tik vėliau prisijungė prie „valstiečių“ kaip frakcijos narys, o pastaruoju metu balsuodavo priešingai, nei buvo nusprendusi frakcija.

„Aš tikrai džiaugiuosi, kad žmogus, nebūdamas nei mūsų partijos nariu, nei mūsų rinkimų sąrašo nariu, pats laimėjo rinkimus, prisijungė prie mūsų sąrašo, ilgą laiką bendradarbiavom, tikrai mes tik padėkot galim, kad jis ilgą laiką veikė kartu“, – ketvirtadienį žurnalistams Seime sakė R. Karbauskis.

„Kurį laiką jis praktiškai balsuoja kitaip nei frakcija, tik balsavo už biudžetą“, – pridūrė „valstiečių“ vadovas.

Nuo kadencijos pradžios iš „valstiečių“ frakcijos Seime išėjo arba buvo pašalinti šeši parlamentarai. Po istorijos su Greta Kildišiene į Mišrią Seimo narių grupę pasitraukė Bronius Matelis. 2017 m. frakciją paliko Dovilė Šakalienė, kuri teisė esanti nusivylusi tuo, kad neįgyvendinama tai, kas žmogaus teisių srityje buvo žadama rinkimų kampanijos metu. Politikė tuomet išėjo į Liberalų sąjūdžio frakciją, o paskui paliko ir ją, ir šiuo metu dirba su Seimo socialdemokratais. Seimui atsisakius tirti žemės ūkio reikalus, LVŽS frakciją paliko ir į Mišrią Seimo narių grupę perėjo Povilas Urbšys, kuris šiuo metu kandidatuoja į Panevėžio merus. Po konflikto su Ramūnu Karbauskiu iš frakcijos išėjo Justas Džiugelis, kurį jau buvo numatyta svarstyti šalinti iš frakcijos. R. Karbauskis tuomet aiškino, kad siūlė J. Džiugelį šalinti dėl to, kad jis siekė iš frakcijos išvesti 20 žmonių. Parlamentaras yra R. Karbauskį pavadinęs patologiniu melagiu, tačiau vėliau atsiprašė ir patikslino, kad jis „kartais sako netiesą“. Traukdamasis pats J. Džiugelis teigė, kad jam nepakeliui su frakcija, kuri yra vadovaujama diktatoriškų polinkių turinčio žmogaus. Šią savaitę frakciją paliko dar du į prezidentus kandidatuoti pretenduojantys asmenys Naglis Puteikis ir Mindaugas Puidokas. Pasitraukus R. Martinėliui „valstiečių“ frakcijoje Seime liks 51 parlamentaras.
„Rokiškio Sirenos“, Delfi.lt ir BNS inform.

Dalintis naujiena
Rašyti komentarą

Rekomenduojami video